Pārtrauciet burkānu vārīšanu, jo 1 ātra metode padara tos neticami garšīgus – “ļoti vienkārša”

Ir vienkārša alternatīva burkānu vārīšanai, kas piešķir tiem lielisku garšu – un tā nav cepšana krāsnī.

Burkānu vārīšana tiek uzskatīta par ātru un ērtu veidu, kā pagatavot šo rudens dārzeni. Tomēr vairāki šefpavāri atklājuši, ka vārīšana nav labākais paņēmiens. Vārot burkānus, liela daļa garšas un uzturvielu nonāk ūdenī.

Lasi vēl: Kur tieši glabāt pārtiku, lai ledusskapis nesmaržotu slikti pēc ekspertu domām

Par laimi, ir citi veidi, kā pagatavot šo sakņaugu. Daži izvēlas burkānus tvaicēt, citi – cept ar medu, taču ir vēl kāda metode, par kuru daudzi nemaz nav domājuši. Eksperti norāda, ka burkānus vislabāk ir sautēt uz pannas, tas ir vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.

Kā pagatavot glazētus burkānus uz pannas

Šefpavāre iesaka šo metodi un saka, ka “uz pannas glazētie burkāni izskatās un garšo tā, it kā tie būtu cepti krāsnī, tikai daudz ātrāk pagatavojami”.

Nepieciešams:

6 burkāni

3 ēd.k. olīveļļas

2 ēd.k. medus

2/3 glāzes ūdens

Sāls un pipari

Sasmalcināti pētersīļi (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

Uzkarsē eļļu lielā pannā uz vidēji augstas uguns.

Pievieno sagrieztus burkānus un cep 5–7 minūtes, ik pa laikam sakratot vai apmaisot.

Pielej ūdeni, medu, pievieno sāli un piparus. Samaisa.

Ļauj šķidrumam iztvaikot – burkāniem vajadzētu sākt karamellizēties (aptuveni 3 minūtes). Laiku pa laikam apmaisa.

Kad tie spīdīgi karamellizējušies, noņem no uguns, pārkaisa pētersīļus un pasniedz siltus.

Šī metode ir vienkārša, ātra un izceļ burkānu dabīgo saldumu un garšu.