Palmu eļļu iegūst no eļļas palmas augļiem un lapām. Produkts ir ārkārtīgi lēts, bet, kā uzskata dietologi, arī visai bīstams cilvēka organismam.
Tā kā palmu eļļai ir augsta kušanas temperatūra (38–40 °C), tā organismā netiek pilnībā pārstrādāta, bet pārvēršas par kaut ko līdzīgu plastilīnam, kas uzkrājas uz asinsvadu sieniņām, veicinot aterosklerozi, vielmaiņas traucējumus un onkoloģiskas saslimšanas.
Bijušās Padomju Savienības teritorijā palmu eļļu sāka pievienot produktiem deviņdesmitajos gados, un tās popularitāte ar katru gadu turpināja pieaugt. Iemesls ir skaidrs – šie augu tauki ievērojami palētina produkta pašizmaksu, ļaujot ražotājiem vairāk nopelnīt. Eļļu plaši izmanto piena produktu ražošanā un jo īpaši konditorejā.
Lasi vēl: Izkrīt mati, lūst nagi un moka bezmiegs? Lūk, kas tev jāēd!
Šķir nākamo lapu un uzzini, kā mājas apstākļos noteikt, vai produkta ražošanā tikusi izmantota palmu eļļa!