Recepte – ātrā kafijas torte

Kafijas torte

Recepte – kā pagatavot ļoti garšīgu desertu kafijas pauzei! 

Biskvītu tortei var pagatavot gan cepeškrāsnī, gan multivārāmajā katlā. Jebkurš krēms tortei derēs, bet mēs jums piedāvājam pagatavot šo torti ar krējuma krēmu. 

 

Sastāvdaļas:

Biskvītam: 

  • 4 olas
  • 120 grami miltu
  • 1 ēdamkarote maltās kafijas (ar pakalniņu) 
  • 150 grami cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam: 

  • 200 grami krējuma (25-30% tauku) 
  • pūdercukurs pēc garšas 

Kā pagatavot: 

Miltus samaisiet ar kafijas un cepamo pulveri. Olas kārtīgi sakuļ ar mikseri, līdz palielinās tilpumā. Turpinot sakult, pievienojiet nedaudz cukura. Sakultajā olās pievienojiet miltu, kafijas un cepamā pulvera maisījumu, rūpīgi samaisot ar lāpstiņu. Izcepiet biskvītu cepeškrāsni 180 grādu temperatūra uz apmēram 30 minūtēm līdz tas kļūst gatavs vai arī multuvārāmajā katlā uz režīmā “Cepšana” 1 stunda. Var pārbaudīt biskvītu, vai tas ir gatavs, iedurot tajā ar zobu bakstāmo –  biskvītam ir jābūt sausam. 

Novietojiet biskvītu uz restēm un atdzesējiet to, pēc tam sagrieziet uz 2 vai 3 kūkas slāņiem. Krēmam: sakuliet krējumu ar pūdercukuru, ar to nosmērējiet slānīšus un veidojiet torti. Ielieciet torti ledusskapī uz pāris stundām. Pirms pasniegšanas – torti izrotājiet ar rīvētu šokolādi vai riekstiem. 

 

Avots: passion.ru 

Leave a Comment