Supergarda recepte Rafaello konfekšu pagatavošanai ar zemenēm.
Sastāvdaļas – glāze miltu, 200 g zemeņu, 1 ola, 5 ēdamkarotes cukura, 30 g sviesta, 250 g biezpiena, rīvmaize, kokosrieksta skaidiņas.
Pagatavošana.
Olu sakuļ ar cukuru un, turpinot kulšanu, pievieno sviestu un biezpienu.
Pēc tam masai pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa.
No gatavās mīklas ņem nelielas piciņas un veido nelielus plācenīšus. Vidū ieliek veselu zemeni un plācenīti saripina bumbiņā tā, lai zemene būtu iekšpusē. Ja līp pie rokām, rokas iesmērē ar miltiem.
Gatavās bumbiņas met vārošā ūdenī un, kad tās uzpeld virspusē, vāra vēl 3 minūtes. No katliņa gatvās bumbiņas izķeksē ar putukaroti.
Lasi arī: Karameļkrēms – fantastiski gards deserts
Uzvārītās bumbiņas apviļā rīvmaizes un kokosrieksta skaidiņu maisījumā.
Pasniedzot rotā ar svaigām zemenēm.
Labu apetīti!
Tikko pagatavoju! Nosaukums Rafaello konfektes ir ārkārtīgi maldinošs! Tās vairāk līdzinājās netradicionālām, saldām klimpām kā konfektēm. Ja būtu virsrakstā saldās klimpas, tad es nebūtu vīlusies, jo bērniem solīju konfektes:)