Padari sava bērna dzīvi mājās drošu

Lai gan mājām vajadzētu būt bērnam visdrošākajai videi, tieši tā ir vieta, kur mazi bērni vecumā no viena līdz pieciem gadiem traumas gūst visbiežāk. Par to, kādas ir septiņas bērnam bīstamākās lietas mājās, konsultē bērnu ķirurgs Ģirts Salmiņš.

Mēbeļu un durvju asie stūri. Aptuveni no viena gada vecuma bērni mācās vai sāk staigāt un bieži krīt, tāpēc biežāk gūtās traumas šajā vecumā ir tieši sasitumi. Šī iemesla dēļ viena no bīstamākajām lietām mājās ir mēbeļu un durvju asie stūri – uzkrītot uz tiem, bērns var gūt sasitumus, dziļas brūces. Lai padarītu tos bērnam drošākus, ieteicams izmantot stūru un durvju aizsargus, kā arī iegādājoties mēbeles, izvēlēties tādas, kuru stūri ir noapaļoti.

Lasi arī: Ko un kad darīt, kad atiecībās sākas problēmas

Krūze ar karstu dzērienu, piemēram, vecāku rīta tēja vai kafija, kas atstāta bērnam aizsniedzamā vietā, ir viens no bīstamākajiem priekšmetiem mājās. Bērns to netīšām var uzgāzt sev virsū un gūt applaucējumus.

Lai novērstu potenciālo risku bērna drošībai, trauks ar karsto dzērienu jānovieto gana augstu, lai bērns to nevarētu aizsniegt. Tāpat noteikti nedrīkst krūzi likt uz galda, kam uzklāts galdauts, – bērns to var paraut, trauks apgāzties un bērns applaucēties ar karsto šķidrumu. Karsto dzērienu noteikti nevajadzētu malkot, turot bērnu klēpī. Tāda pati piesardzība jāievēro arī attiecībā uz karstiem ēdieniem.

Turpini lasīt nākamā lapā…

Leave a Comment