Ja vēlaties notievēt ēdiet vairāk ābolus. Tādu padomu sniedz Ajovi Universitātes speciālisti. Viņi noskaidroja, ka viela, kuru satur āboli, spēj palīdzēt pat tiem, kas mīl pārtikt no taukainiem ēdieniem.
Runa ir par īpašo skābi (ursolic acid). Labaratorijās eksperimenti uz pelēm parādīja, ka šī skābe spēj dedzināt vairāk kaloriju nekā parasti. Pietam tas notiek tajos gadījumos, ja ēdienreizēs dzīvnieki ir lietojuši taukainus produktus, bet tieši pašos grauzējos bija manāmi metaboliskie traucējumi.
Zinātnieki izskaidroja šīs skābes iedarbību. Cilvēka un dzīvnieka organismos ir baltie un brūnie tauki. Baltie – noglabā enerģiju, taču brūnie to dedzina. Jauniešu organismā brūno tauku ir vairāk nekā pieaugušajiem. Taču skābe spēj palielināt brūno tauku daudzumu, tāpat arī muskuļu daudzumu, kas arī piedalās kaloriju dedzināšanas procesā.
Iepriekš jau tika pierādīts, ka regulāra ābolu ēšana pazemina sirds un asinsvadu slimību attīstības risku, tāpat arī uz dažu veidu vēžiem.