Krāsnī gatavots ābolu pīrāgs
MĪKLAS SASTĀVDAĻAS
- 100 g sviesta
- 100 g biezpiena
- 100 g cukura
- 200 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
KAS NEPIECIEŠAMS ĀBOLU PILDĪJUMAM?
- 4 āboli
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- 80 g rozīņu
- 2 ēdamkarotes konjaka (var izmantot arī apelsīnu sulu)
SASTĀVDAĻAS KRĒJUMA UZLĒJUMAM
- 200 g 25 % krējuma
- 2 olas
- 1 ēdamkarote cukura
- naža gals vaniļas
- 2 ēdamkarotes cietes
PAGATAVOŠANA
- Uz dēlīša ar nazi sagrieziet sviestu gabaliņos. Izsijājiet miltus un pievienojiet cepamo pulveri. Sagatavojiet mīklu, pievienojot sviestam vaniļu, cukuru, šķipsniņu sāls un miltus.
- Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un atstājiet to uz 30 minūtēm ledusskapī.
- Nomazgājiet rozīnes un aplejiet tās ar konjaku vai apelsīnu sulu.
- Ābolus nomazgājiet, sagrieziet četrās daļās un apšļakstiet ar citronu sulu, lai tās neapbrūnē. Sešas ābolu ceturtdaļas atvēliet dekorēšanai. Veiciet nelielus iegriezumus ābolu virsmās, lai pagatavošanas laikā tās atvērtos kā ziedlapiņas.
- Pārējos ābolus sagrieziet kubiciņos. Pievienojiet cukuru, nedaudz citronu sulas un lieciet sautēties uz mazas uguns, līdz tie kļūst mīksti.
- Izņemiet no ledusskapja mīklu un klājiet to formā, pirms tam neaizmirstot formu ieziest ar sviestu.
- Formu ar mīklu lieciet jau iepriekš iesildītā krāsnī līdz 180° uz 10 – 12 minūtēm.
- Sajauciet krējumu, olas, cukuru, vaniļu un cieti viendabīgā masā. Varat pievienot arī sarīvētu citrona miziņu, tā dos patīkamu svaigumu un jauku aromātu.
- Lieciet sautētos ābolus uz mīklas virsmas, droši apberot to arī ar rozīnēm. Pēc pašu vēlmes varat pievienot arī valriekstus. Ļoti uzmanīgi lieciet iepriekš sagrieztās ābolu šķēlītes pa virsu.
- Aplejiet pīrāgu ar pagatavoto krējuma maisījumu un lieciet cepties 200° temperatūrā vidēji 25 minūtes.
- Gatavo pīrāgu varat apbērt ar pūdercukuru vai kokosriekstu skaidiņām.
Šis maigais ābolu-krējuma pīrāgs vislabāk domāts brīvdienu baudīšanai, jo tas ir tik neatvairāmi gards un svinīgi dekorēts! Izdariet labu darbu – dalieties šajā gardumā arī ar draugiem, ja ne paši ar savu pīrāgu, tad vismaz ar šo recepti!