Ābolu pīrāgs “Maigumiņš” – sulīgs, aromātisks un kūst mutē!

Krāsnī gatavots ābolu pīrāgs

MĪKLAS SASTĀVDAĻAS

  • 100 g sviesta
  • 100 g biezpiena
  • 100 g cukura
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

KAS NEPIECIEŠAMS ĀBOLU PILDĪJUMAM?

  • 4 āboli
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 80 g rozīņu
  • 2 ēdamkarotes konjaka (var izmantot arī apelsīnu sulu)

SASTĀVDAĻAS KRĒJUMA UZLĒJUMAM

  • 200 g 25 % krējuma
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • naža gals vaniļas
  • 2 ēdamkarotes cietes

2 (1)

PAGATAVOŠANA

  1. Uz dēlīša ar nazi sagrieziet sviestu gabaliņos. Izsijājiet miltus un pievienojiet cepamo pulveri. Sagatavojiet mīklu, pievienojot sviestam vaniļu, cukuru, šķipsniņu sāls un miltus.
  2. Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un atstājiet to uz 30 minūtēm ledusskapī.
  3. Nomazgājiet rozīnes un aplejiet tās ar konjaku vai apelsīnu sulu.
  4. Ābolus nomazgājiet, sagrieziet četrās daļās un apšļakstiet ar citronu sulu, lai tās neapbrūnē. Sešas ābolu ceturtdaļas atvēliet dekorēšanai. Veiciet nelielus iegriezumus ābolu virsmās, lai pagatavošanas laikā tās atvērtos kā ziedlapiņas.
  5. Pārējos ābolus sagrieziet kubiciņos. Pievienojiet cukuru, nedaudz citronu sulas un lieciet sautēties uz mazas uguns, līdz tie kļūst mīksti.
  6. Izņemiet no ledusskapja mīklu un klājiet to formā, pirms tam neaizmirstot formu ieziest ar sviestu.
  7. Formu ar mīklu lieciet jau iepriekš iesildītā krāsnī līdz 180° uz 10 – 12 minūtēm.
  8. Sajauciet krējumu, olas, cukuru, vaniļu un cieti viendabīgā masā. Varat pievienot arī sarīvētu citrona miziņu, tā dos patīkamu svaigumu un jauku aromātu.
  9. Lieciet sautētos ābolus uz mīklas virsmas, droši apberot to arī ar rozīnēm. Pēc pašu vēlmes varat pievienot arī valriekstus. Ļoti uzmanīgi lieciet iepriekš sagrieztās ābolu šķēlītes pa virsu.
  10. Aplejiet pīrāgu ar pagatavoto krējuma maisījumu un lieciet cepties 200° temperatūrā vidēji 25 minūtes.
  11. Gatavo pīrāgu varat apbērt ar pūdercukuru vai kokosriekstu skaidiņām.

Šis maigais ābolu-krējuma pīrāgs vislabāk domāts brīvdienu baudīšanai, jo tas ir tik neatvairāmi gards un svinīgi dekorēts! Izdariet labu darbu – dalieties šajā gardumā arī ar draugiem, ja ne paši ar savu pīrāgu, tad vismaz ar šo recepti!

Leave a Comment