Aicinām uz meetup “Kā būt “zaļam” arī finansēs?”

Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts par atbildīgu ilgtermiņa darbību un zaļās pēdas nospieduma samazināšanu. Taču vai varam glābt pasauli no globālās sasilšanas, tikai šķirojot atkritumus un esot zero waste? Aktualizējot tēmu par to, kā mēs katrs varam veicināt atkritumu un resursu patēriņa samazināšanu, par uzņēmējdarbības ilgtspēju un ilgtspējas ietekmi uz finanšu rezultātiem, bankas Citadele meitas uzņēmums “CBL Asset Management” aicina uz diskusiju “Kā būt “zaļam” arī finansēs?”. Tā norisināsies 23. jūlijā plkst. 18.30 K. K. fon Stricka villā (A. Briāna ielā 9, Rīgā).

Uz diskusiju aicināts piedalīties ikviens klausītājs, ļaujot paraudzīties uz atbildīgas darbības nozīmi iedzīvotāju un uzņēmumu paradumu maiņas kontekstā.

Diskusiju vadīs TV raidījumu un pasākumu vadītājs Mārtiņš Kapzems. Savukārt eksperta viedokli sniegs “Zero Waste Latvia” valdes locekle Mairita Lūse un “CBL Asset Management” finanšu tirgus analītiķe un ilgtspējīgu ieguldījumu eksperte Evija Tambaka. Diskusijā piedalīsies arī tādi zaļi domājoši cilvēki, kā ētera personība Kristīne Garklāva un AS “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps.

Diskusijas ietvaros tiks apspriestas šī brīža aktualitātes ilgtspējīgā darbībā, iezīmējot, ar ko šajā kontekstā saskaras iedzīvotāji un ar ko saskaras uzņēmumi; kāda ir saistība starp ilgtspējīgu darbību un finansēm. Tāpat arī laiks tiks veltīts sarunām par to, vai ilgtspēja ir mode vai nepieciešamība; kas mudina iedzīvotājus un uzņēmumus kļūt “zaļākiem”; tiks arī sniegti praktiski padomi, kā ikdienā kļūt dabai draudzīgākiem.

Diskusijas noslēgumā klausītājiem būs iespēja noskatīties dokumentālo īsfilmu “Mind Your Step”, kas vērš uzmanību uz cilvēka radītām dabas piesārņojuma problēmām pasaulē, kā arī liek aizdomāties par mūsu iespējām izvēlēties videi draudzīgāku dzīvesveidu.

Lai iedzīvotājiem būtu iespēja arī savās finansēs būt atbildīgiem un savus pensijas uzkrājumus veidot, ieguldot ilgtspējīgos uzņēmumos, bankas Citadele meitasuzņēmums “CBL Asset Management” ir izveidojis Latvijā pirmo pensiju plānu “CBL Ilgtspējīgu iespēju ieguldījumu plāns”, kas iegulda tikai ilgtspējīgākajos uzņēmumos savā nozarē.

Aicinām mediju pārstāvjus pieteikties uz diskusiju līdz 22. jūlijam, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot uz tālruni +371 26999237. Pasākums būs brīvā atmosfērā ar interviju iespējām, kā arī būs iespēja nogaršot restorāna “Terra” īpašo zaļo kokteili un citus gardumus.

Leave a Comment