Aizkustinoši! Ko turku jaunlaulātais pāris dara savā kāzu dienā

Tradicionāli Turcijā ir tā, ka kāzas norisinās no otrdienas līdz ceturtdienai, kad beigās ir svinību kulminācija ar milzīgu un bagātīgu banketu visiem kāzu viesiem. Bet šis pāris nolēma, ka viņi grib atkāpties no tradīcijām un piedzīvot citādāka veida svinības.

Kilis pilsētā un tās apkaimē mitinās aptuveni 4000 bēgļu, kuri katru dienu tiek baroti. Pagājušajā ceturtdienā, kad vajadzēja notikt kāzu banketam, jaunlaulātie nolēma, ka ziedos radinieku sadāvināto naudu svinībām, bēgļiem, kuri uzturas vietējā apkaimē, dodot viņiem iespēju iegūt pārtiku.

Orģināli šī ideja piederēja līgavaiņa tēvam, kurš ieteica, ka varētu dalīties brīnišķīgajā notikumā ar tiem cilvēkiem, kuriem šobrīd dzīvē ir daudz smagāki un nestabilāki apstākļi. Līgavaiņa tēvs stāsta:

“Es domāju, ka dalīties lielā un greznā maltītē ar saviem draugiem un ģimeni ir nevajadzīgi, zinot to, ka netālu no mums atrodas cilvēki, kuri dzīvo trūkumā. Tad es ieteicu šo ideju savam dēlam un es esmu ļoti lepns, ka viņi atbalstīja šo ideju. Viņi ir sākuši savu kopdzīvi ar ļoti labsirdīgu un gādīgu rīcību, domājot par citiem cilvēkiem.”

turkish couple2

Līgava un līgavainis paši palīdzēja izdalīt bēgļu ģimenēm porcijas un uzņēma kāzu bildes ar cilvēkiem no bēgļu nometnes.

Pats līgavainis stāsta: “Es nekad agrāk nebiju neko tādu darīji. Šī pieredze ir neatsverama un, redzot mazo bērnu priecīgās sejas, es esmu vairāk kā drošs, ka mēs izdarījām labu darbu. Es un mana sieva esam sākuši savu kopīgo laimes ceļu, radot laimīgāku brīdi citu cilvēku dzīvēs.”

Avots: i100.independent.co.uk

Leave a Comment