Apetītes mazināšana: 10 mazas viltības kā mazināt ēstgribu

3. Pārliecinies, ka pietiekoši uzņem omega-3 taukskābes

Lasis, tuncis, forele, lapu kāposti, linsēklas un Chi sēklas, kuros omega-3 saturs ir pietiekami augsts, palīdz daudziem procesiem organismā, tai skaitā kavē iekaisumu smadzeņu audos un veicina labāku leptīna savienojumu ar smadzeņu šūnām.

 

4. Sabalansē gremošanas procesu

Atceries, ka pienācīgam gremošanas procesam vajadzīgs veselīgs gremošanas trakts. Grelīna un leptīna disbalanss bieži saistīts ar traucējumiem kuņģa-zarnu traktā. Produkti ar probiotiķiem, piemēram, jogurts un skābēti kāposti palīdz atjaunot baktēriju līdzsvaru, kurš nepieciešams normālam barības sagremošanas procesam. Turklāt produkti, kas satur inulīnu, palīdz palielināt labvēlīgo baktēriju skaitu. Tādi produkti ir, piemēram, lociņi, ķiploki, banāni un puravi.

 

5. Dzer zaļo tēju

Šis dzēriens satur antioksidantu, kurš veicina holecistokinīna līmeņa palielināšanos.

 

6. Centies pārmērīgi nelietot taukus

Bada hormona grelīna līmeņa palielināšanos veicina uzturs, kurā dominē taukiem. Turklāt tauku lietošanas rezultātā samazinās garšu izjūta.

 

7. Ēd mazāk pārtikas produktus ar fruktozi

Fruktoze traucē izstrādāties sāta hormonam leptīnam un sekmē grelīna līmeņa paaugstināšanos. Rezultātā lielu kaloriju daudzuma uzņemšanas risks ievērojami palielinās.

 

8. Miega kvalitāte

Pētījumi liecina, ka regulārs miegs mazāk nekā 7 stundas saistīts ar bada hormona līmeņa pieaugumu un sāta hormona samazināšanos. Tāpēc cilvēkiem, kuri regulāri neizguļas, ir tieksme pārēsties.

Lasi arī: Divdesmit vienkārši triki, kā piemānīt ēstgribu un notievēt – kā samazināt apetīti

 

9. Neaizmirsti par fiziskiem treniņiem

Regulāras fiziskās nodarbes nāk par labu gremošanas sistēmai un palīdz organismam ražot leptīnu.

10. Tiec galā ar stresu

Stresa hormons kortizols veicina tieksmi uz trekniem produktiem vai produktiem ar augstu ogļhidrātu saturu. Pastaigājies dabā, klausies relaksējošu mūziku, iemācies meditēt, pieraksties uz masāžu – jābūt uzmanīgam, lai neļautu stresam pārspēt tevi.

 

Arī interesanti: Kā “apmānīt” savu vēderu: produkti, kuri samazina apetīti. Pietiek vien nedaudz tos pievienot savam ikdienas uzturam! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

la.lv

Leave a Comment