Apetītes mazināšana: 10 mazas viltības kā mazināt ēstgribu

Apetītes mazināšana

Apetītes mazināšana – Visu laiku gribas ēst un tu nezini, ko darīt? Pirmkārt, ir jāsaprot, ka pārtikas daudzumu, kurš uzsūcas organismā, kontrolē divi hormoni – bada hormons grelīns un sāta hormons leptīns.

Pirmais no tiem rada bada sajūtu, un otrais – nomāc apetīti. Jo augstāks grelīna līmenis organismā, jo grūtāk pretoties vēlmei ieēst, jo pret dabu mēs esam bezspēcīgi. Tomēr ir mazas viltības, ar kurām var ietekmēt fizioloģiskos procesus, kuri kontrolē bada sajūtu.

Daži pārtikas produkti, dzērieni un darbības stimulē bada hormona izstrādāšanos, kas izraisa zvērīgu apetīti, kuru ir vienkārši neiespējami ignorēt. Dažreiz tev gribas ēst, neskatoties uz to, ka nemaz neesi izsalcis.

Lasi arī: Divdesmit vienkārši triki, kā piemānīt ēstgribu un notievēt – kā samazināt apetīti

Bada hormonu grelīnu var kontrolēt. Kā to var apspiest?

 

1. Apetītes mazināšana: Ēd pārtikas produktus, kuri izstiepj kuņģa sieniņas

Pārtikas produkti ar augstu šķiedrvielu saturu, piemēram, augļi, dārzeņi, veseli graudi un sēklas, izstiepj kuņģa sieniņas. Rezultātā hormonālā reakciju tiek iedarbināta, tu jūties paēdis, jo grelīna līmenis pazeminās un leptīna līmenis attiecīgi palielinās.

Izvairies no pārtikas pārstrādes produktiem, kuri satur baltos miltus (makaroni, cepumi, kūkas, smalkmaizītes, u.c.), jo tie nestiepj kuņģa sieniņas un to lietošanas laikā grelīna līmenis paliek nemainīgs.

2. Apetītes mazināšana: Ēd ciedru riekstus

Tie satur linolēnskābes – omega-3 taukskābes, kas stimulē holecistokinīna ražošanu – tas kopā ar leptīnu ir nozīmīgi apetītes nomākšanā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment