Apsargi bļāva: “Bēdziet!” Mančestras teroraktā izdzīvojušo cilvēku stāsti pēc nelaimes

Sprādziens gan nenotika pašā koncertzālē, bet gan pārejā, kas savieno koncertzāli ar vestibilu, kas pēc incidenta tika nekavējoties slēgts. Pol***jas darbinieki teju tūlīt to klasificēja par teroraktu.

Koncertu apmeklēja ļoti daudz bērnu un jauniešu. Ariana Grande pirmām kārtām ir ļoti populāra tieši jauniešu vidū. Pēc sprādziena plašsaziņas līdzekļos teju tūlīt sāka parādīties informācija par teroraktā cietušajiem bērniem.

Mančestras iedzīvotāji rīkojās uzreiz, piedāvājot cietušajiem naktsmītnes netālu no koncertzāles, bet viesnīcas bez maksas uzņēma pusaudžus, kuri gaidīja ierodamies savus vecākus, arī taksometru šoferi bezmaksas izvadāja cilvēkus no notikuma vietas.

Cilvēki lielās bailēs skrēja prom no notikumu vietas, ir pat ārkārtīgi grūti aprakstīt tās izjūtas, kuras varēja nolasīt no viņu skatieniem. Daži no viņiem, kuriem izdevās diezgan ātri atgūties, sniedza arī savas intervijas par piedzīvoto.

Ebija Malēna:

Kad mēs devāmies prom, sprādziens notika vien pāris metru attālumā no mums. Ādas un gaļas gabali lidoja it visur. Es joprojām savos matos atrodu cilvēku ādas un gabalu daļiņas.

Neviens nekad nebūtu paredzējis, ka kaut kas tāds notiks tieši ar mums. Domāju, ka vēl ilgi nespēšu aizmirst šīs skaņas, As**is un cilvēkus, kuri panikā skrēja ar drausmīgām traumām un atrautām ekstremitātēm.”

Arī pati dziedātāja pēc terorakta izteica līdzjūtību: “Esmu salauzta. Izsaku visdziļāko līdzjūtību visiem cietušajiem un viņu tuviniekiem. Man trūkst vārdu.”

Lasi vēl: Vīrietis, kurš izmēģinājis “melno mambu”, NOGRIEZIS sev degunu!

Endija Holija:

Kad notika incidents, es gaidīju savu sievu ar meitu. Sprādziena brīdī mani atmeta nost kādus 10 metrus. Kad es ar grūtībām piecēlos, blakus man gulēja cilvēku līķi. 

Panikā es skrēju līdzās policistiem un ugunsdzēsējiem, izmisīgi meklējot savu ģimeni starp cilvēku līķiem. Par laimi, es ātri vien atradu savējos, un mēs steigšus devāmies prom no šīs elles vietas.”

 

Harijs Volkers:

Mēs ar sievu gaidījām meitas no koncerta. Kad bija jau noskanējusi pēdējā dziesma un cilvēki devās uz izeju, nogranda sprādziens. 

Es sajutu drausmīgas sāpes kājās. Mana sieva, kura centās noturēties pie manis, teica, ka viņai vajagot apgulties. Es pamanīju, ka no viņas vēdera tecēja As**is.”

 Luīze Tjāna un Nikolajs Borovinskijs:

Kad sēdējām tribīnēs, pēkšņi izdzirdējām sprādzienu un cilvēku bļaušanu, kuri steigšus metās uz izeju. Pēkšņi sajutām sēra un dūmu smaku. Visvairāk mūs pārsteidza tas, ka pie ieejas neviens netika pārbaudīts – nebija ne metāla detektoru, nekas! Atņemtas tika tikai ūdens pudeles.”

 

Dženija Brūstere:

Pēc pēdējās Arianas dziesmas lēnām devāmies uz izejas pusi – mēs gribējām apsteigt cilvēku pūli. Kad gājām caur tuneli, uzskrējām virsū apsargiem, kuri mums lika doties ārā pa citu izeju. Jau pēc pāris minūtēm apsargi bļāva: “Bēdziet!” Tieši viņi izglāba mūsu dzīvību.”

Cilvēki no visas pasaules izsaka līdzjūtību teroraktā cietušajiem un viņu tuviniekiem. Valstu pārstāvji un citi labi zināmi cilvēki jau ir izteikuši savas līdzjūtības saistībā ar briesmīgo notikumu Mančestrā.

Avots: ofigenno.com 

Leave a Comment