Astoņi pārsteidzoši fakti par mīlestību, kurus tu, iespējams, nezināji

Mīlošiem pāriem mēdz būt sinhrons sirds ritms un smadzeņu darbības modeļi

Bez jokiem! Tas pierādījies pētījumos, kad brīvprātīgo pāri ļāvuši izmērīt savas sirds un smadzeņu funkcijas. Atklājies, ka tās ik pa brīdim sinhronizējas, savstarpēji mijiedarbojoties. To bieži izskaidro kā “mīlestības mirkli,” brīdi, kad jūtamies mīlēti. Tas ir ilgtermiņa attiecību “mugurkauls”.

Mīlestībai ir sava evolūcija

Senā klišeja “mīlu tevi tāpa tkā pirmajā tikšanās dienā” lielākajai daļai cilvēku ir neiespējamā misija. Mīlestība attīstās, sākot ar to, ko mēs dēvējam par medusmēnesi vai rozā briļļu periodu, kad pārsvarā dominē kaislības un sekss, par kaut ko stabilāku un praktiskāku… ja vien spējat to saglabāt! Šī evolūcija nav nekas slikts, par to jāpriecājas! Vai tad dzīve nebūtu garlaicīga, ja nekas nemainītos?

Pievilcību iespējams “radīt”

Kādā pētījumā vairāki pāri devās uz “aklajiem” randiņiem, kurus visus iepriekš bija izplānojuš testu veicēji. Daži darīja muļķīgas lietas, iesaistījās aktivitātēs, kādas ikdienā viņiem liktos neiedomājami stulbas. Citus aicināja uz rāmiem piknikiem. Tie, kuri izbaudīja adrenalīna pieplūdumu no muļķīgām vai “bīstamām” lietām, izjuta lielāku savstarpējo pievilcību!

Dod savam mīļotajam telpu, tas nāk par labu attiecībām

Mūsdienu sabiedrībā, šķiet, valda uzskats par pāriem kā par Siāmas dvīņiem, viņi visur tiek ielūgti kopā “kā pāris”, un daži cilvēki var sākt domāt ko sliktu, ja redz vienu partneri bez otrās pusītes!

Tomēr vajadzētu respektēt partnera tiesības uz personīgo telpu – attiecībām tas nāk tikai par labu.

Daži pāri šķirti pavada nedēļas un pat mēnešus, kamēr viens strādā citās valstīs. Bet, esot kopā, sajūtas ir spilgtākas, viņi var apmainīties ar pieredzēto un arī ienest attiecībās svaigu vēsmu.

Personīgā telpa veicina individualitātes attīstību, bet abi var augt kopā.

Individuālā smarža un partnera izvēle

Mīlestību, protams, bieži jauc ar citām lietām, piemēram, bērnu nākšanu pasaulē. Bet vai zināji: ja cilvēkam patīk otra smarža, īpaši sviedru smarža, tas nozīmē, ka ģenētiski viņi ir pietiekami atšķirīgi, lai radītu pēcnācējus? Tas, protams, nenozīmē, ka visas smaržas tiks atzītas par vienādi patīkamām, bet par to vērts padomāt!

Pāri, kas pavadījuši kopā 25 gadus, sāk izskatīties līdzīgi!

Vai esi kādreiz ievērojusi, ka vecmāmiņa un vectētiņš izskatās līdzīgi? Tas ir tāpēc, ka viņi ir bijuši kopā tik ilgi! Pētījumos pierādīts, ka precēti vai stabilās attiecībās esoši pāri, kas bijuši kopā 25 gadus vai ilgāk, mēdz pieņemt viens otra sejas izteiksmes un līdzīgi žestikulēt un kustēties. Tas rada iespaidu, ka viņi arī izskatās līdzīgi!

Mīli sevi – tas palīdzēs attiecībām!

Šis punkts, protams, ir vesela raksta vērts, bet īsumā: jo vairāk mīlēsi pati sevi, jo vairāk varēsi sniegt citiem cilvēkiem. Skaidrs, ka mūsdienās tas izklausās pēc klišejas, bet vērts par šo lietu padomāt arī nopietnāk. Jaunībā vari nezināt, ko vēlies no attiecībām vai no dzīves. Bet, ja esi veltījusi laiku tam, lai iepazītu pati sevi un citus cilvēkus, vari kļūt par labāku dzīvesbiedri un arī pati labāk zināt, kādu partneri vēlies!

Ja cilvēks iemīlējies, smadzenes atgādina narkomāna smadzenes

Izrādās: ja esi nesen iemīlējusies, aktivizējas tās pašas smadzeņu daļas un tas notiek tādā pat veidā, it kā tikko būtu lietojusi heroīnu. Turklāt izdalās identiskas ķīmiskas vielas. Gudrs bijis tas, kurš teica, ka mīlestība nogalina!

Leave a Comment