Kādus kokteiļus dzert, ja centies atbrīvoties no liekā svara?

Tu droši vien domā, ka vienīgā iespēja ir garlaicīgais degvīns. Tur nu tu kļūdies!

Lielākajai daļai alkohola ir vienāds kaloriju skaits – tas ir 7 kcal/g. Citiem vārdiem sakot, degvīns, džins, rums, tekila, viskijs un burbons satur vienādu kaloriju skaitu. Problēmas parasti rada piejauktais šķidrums.

Gāzēts ūdens vai minerālūdens satur 0 kcal. Laims vai citrona sula dzērienam pievieno papildus 20 kcal. Apelsīnu sula pievieno vēl 40 kcal tavam dzērienam. Tekila ar svaigu laima sulu un gāzētu ūdeni satur 100 kcal.

Ja vēlies uzņemt pēc iespējas mazāk kaloriju, bet nevēlies attiekties no stiprāka dzēriena, pieturies pie alkohola ar vismazāko citu šķidrumu piejaukumu.

Ja tev tas nešķiet gluži pieņemams variants?

Tad vīns ir laba alternatīva. Viena glāze vīna satur aptuveni 120 kcal. Turpretim alus kaloriju skaits sākas no 150 un mēdz pat trīskāršoties, lai arī ir vieglais alus, kas satur arī tik vien kā 80 kcal. Diemžēl jāatzīst, ka līdz ar kalorijām alus zaudē arī savu garšu.

1463086706-syn-wdy-1458243869-mcx-caloriecount-comp

Laba izvēle būs degvīna kokteilis. Tas satur aptuveni 65 kcal – ja meklē alternatīvas degvīnam, tad izvēlies jebkuru no augstāk minētajiem dzērieniem.

Avots: womansday.com

Leave a Comment