Vai gribi atbrīvoties no matiņiem uz sejas? Tad tev noteikti ir jāzina šis!

Tas ir mīts, ka sejas matiņi ataugs biezāki, stingrāki un tumšāki.

“Skūšana nekādi neietekmē matiņu ataugšanas ātrumu, krāsu vai to biezumu. Lai arī matiņi šķiet nedaudz asi, tie patiesībā nemaz nav kļuvuši biezāki,” paskaidro dermatoloģe un Vašingtonas Dermatoloģiskās lāzerķirurģijas institūta līdzdirektore Elizabete Tanzī.

Tad kādēļ jau kopš pubertātes mums mācījuši, ka matiņi ataug biezāki?

Stefānija Kaulesāra, apmatojuma likvidācijas speciāliste, paskaidro: “Tas, ko jūti pēc matiņu ataugšanas, ir asi noskūtais mata galiņš, nevis sašaurinātais dabiskais matiņa gals.” Nekas cits kā ārēji ķīmiski procesi vai hormonu darbības izmaiņas nevar izmainīt matiņu tekstūru, ar kādu esi piedzimis.

Pamēģini vīriešu skuvekli!

Tie ir izstrādāti īpaši lietošanai sejas zonā. “Vīriešu skuvekļi ir izgatavoti, lai tiktu galā ar biezākiem un sīkstākiem matiņiem, tie ir īpaši asi un daudz ilgstošāki, ” apgalvo Kaulesāre. Tas nozīmē, ka tu samazināsi ādas kairinājumu un ieaugušos matiņus. Pārliecinies, ka tu skuj matiņus to augšanas virzienā, kā arī ierobežo ar skuvekli pārbraukto reižu skaitu. Skujies lēni un uzmanīgi, neizmanto neasu skuvekli.

Nekādā gadījumā sejai neizmanto to pašu skuvekli, kuru izmantoji kāju skūšanai!

Lietu turēšana atsevišķi – it īpaši baktēriju un atmirušās ādas daļiņu – ir lielisks veids, kā izvairīties no ādas kairinājuma un infekcijas draudiem, atzīmē Cecīlija Vonga, kosmetoloģe un skaistumkopšanas salona īpašniece. “Ja izmantosi to pašu skuvekli, kuru jau izmanto savam ķermenim, tu riskē savainot sejas ādu, brūcēs var iekļūt netīrumi un infekcijas Sli**bas, tas var novest pie brūču un ieaugušu matiņu veidošanās,” viņa brīdina.

Paaugstinās risks, ka sejas matiņi ieaugs

Jā, sejas skūšana var padarīt to gludāku. Tomēr, berze un mikrotraumas var novest pie ieaugušu matiņu veidošanās. ” Sejas skūšana matiņu augšanas virzienā palīdzēs izvairīties no ādas kairinājuma,” papildina Kaulesāre. Viņa iesaka seju mazgāt ar mīkstu sūklīti un regulāri lietot sejas ādas attīrīšanas ierīci, lai neveidotos ieauguši matiņi.

Skūšanās mājas apstākļos nav tas pats, kas profesionāla ādas eksfoliēšana ar skalpeli skaistumkopšanas salonā

Dermaplantings, par kuru šobrīd runā daudzas sievietes, ir skaistumkopšanas kabineta procedūra, kas vairāk paredzēta ādas eksfoliēšanai un attīrīšanai, nevis skūšanai. Tā nav procedūra, kuru iespējams veikt mājas apstākļos, brīdina Dr. Daniels Mamāns, Ņujorkā strādājošs plastiskais ķirurgs. “Dermaplantingam tiek izmantots īpaši pielāgots skalpelis, kas tiek turēts 45° leņķī pret seju, lai mehāniski atdalītu ādas atmirušo virskārtu,” viņš paskaidro.

Procedūras mērķis ir sejas atbrīvošana no atmirušas ādas, nevis matiņiem, lai arī bieži vien tas ir patīkams blakusefekts. Pacientam pašam būtu grūti saprast, cik dziļi un cik plaši drīkst noņemt atmirušās šūnas, tādēļ dermaplantinga izpilde jāuztic profesionāļiem.

Kopsavilkums: Ja meklē vienkāršu veidu, kā atbrīvoties no atmirušās ādas un nevēlamā sejas apmatojuma, ir vērts izmēģināt sejas skūšanu. Ja domā, ka tev piemērotākā varētu būt dermaplantinga procedūra, konsultējies ar dermatologu par tās norisi.

Avots: huffingtonpost.com

Leave a Comment