Atklāts! Kā apsēstība ar veselīgu dzīves veidu Tevi var NOGALINĀT?

Tie cilvēki, kuri ir nozvērējušies ēst “tīri”, bez nekādām liekām kalorijām, cukuriem un taukiem, un dzer litriem smūtijus, kuros sablenderēti visi iespējamie labie zaļumi un dārzeņi, pakļauj sevi nepilnvērtīga uztura riskam un pat Nā*ei.

Cilvēki, kuri lieto tikai svaigu pārtiku, kas nekādā veidā netiek apstrādāta, var izrādīt simptomus jauniem ēšanas traucējumiem- ‘orthorexia nervosa’.

Atšķirībā no anoreksijas, kad cilvēki ierobežo jebkāda veida uzņemto pārtiku, orthorexia, kuras nosaukums ir aizgūts no grieķu “pareizs”, cilvēki koncentrējas uz ēdiena kvalitāti un nosaka sev striktus noteikumus saistībā ar to.

Bieži vien tā rezultātā no uztura tiek izslēgtas pat veselas pārtikas grupas. Tas rezultējas ar apātiju, svara zudumu un sāk dzīvot uz nepilnvērtīga uztura robežas. Tajā pašā laikā šie cilvēki domā, ka dzīvo veselīgāk, patiesībā sevi lēni nogalinot.

Šādi cilvēki sevi ļoti šausta un pārmet par to, ka, piemēram, netīši tiek apēsta rozīne, kas ir kategoriski izslēgta no viņu diētas. Par upuriem šai Sli**bai kļūst cilvēki, kuri ikdienā ir tendēti uz kontroli un nemainīgiem, striktiem rituāliem. Bieži vien cilvēki aizbildinās ar to, ka ir vegāni.

Kāda sieviete, kura cieš no šiem ēšanas traucējumiem stāsta: “Man radās bailes pret ēdienu. Bija laiks, kad olas es sāku saukt par “baiļu ēdienu”, jo tik ilgi nebiju tās ēdusi un pat pieskārusies. Kad ar draugiem gājām uz restorāniem vai iepirkties, tad mani nekas neapmierināja, ja tas nebija bez cukura, taukiem, glutēna un nebija audzis dabīgā vidē.”

“Sākumā es neēdu gaļu, tad piena produktus. Vēlāk pārgāju uz svaigēšanu un ēdu tikai augļus. Kad svēru 36 kilogramus, es ēdu tikai organisko meloni. Mani zobi sāka sairt un mati izkrist. Es pat nebiju spējīga staigāt.”

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment