Atklājumi par pārtiku, kas jūs pārsteigs

Un kā tad ar holesterīnu, jūs jautāsiet? Tātad fakts ir tāds, ka “sliktā” holesterīna (zema blīvuma lipoproteīnu) daudzums nav atrodams visos pārtikas produktos, kas ir bagāti ar taukiem un olbaltumvielām. Tas ir daudz kūpinātos produktos, desās, margarīnā. Bet tādos produktos kā pilnpiens, kvalitatīva gaļa, sieri, dabiskais saldējums, vistas un paipalu olas, daudz vairāk “labā” holesterīna. Un tas ir vienkārši nepieciešams normālai As**svadu un sirds darbībai.

Lasīt arī: Kā 15.februāra saules aptumsums ietekmēs katru zodiaka zīmi

Tagad visi ir noraizējušies par pareizu uzturu. Visi kļūst resni, spītīgi sēž uz diētas, cenšas samazināt kaloriju uzņemšanu. Taču šāds uzturs, kad noņemot taukus no diētas, daudzi sāk patērēt vairāk ogļhidrātu ar augstu glikēmisko indeksu (tie ietver, piemēram, smalkmaizītes, kartupeļi, balta pulēti rīsi, musli), kas arī sit pa sirdi.
Kā prezentēts konferencē, pētījumi liecina, ka zemu tauku saldējums, salātu mērce, skābs krējums, cepumi un citi produkti, faktiski palielina miokarda infarkta risku par 30%, jo īpaši starp vīriešiem, darbspējas vecumā.

Labākais ēšanas variants, kam gandrīz visi eksperti piekrīt, ir tas pats, tas ir jāuzskata par Vidusjūras diētu, kurā uzsvērta patēriņu “labā” holesterīna (augstas kvalitātes siera, piena produkti, liesa gaļa), omega-3 (zivis, olīveļļa), dārzeņi, bagātas ar šķiedrvielām un vitamīniem un minerālu lēnu ogļhidrātu – glicīdi (maize no kviešu miltiem, neapstrādāti rīsi, un, protams, makaroni no cietajiem kviešiem).
Miežu alus zobu nostiprināšanai

Berlīnes universitātes speciālisti atklāja, ka daži dabiskā alus komponenti pasargā kaulus no trausluma. Proti – miežu atvasinājumi var glābt no osteoporozes attīstības. Šī Sli**ba – kaulu trauslums – ietekmē ne tikai muskuļu un skeleta sistēmu, palielina lūzumu risku, bet arī veicina zobu emaljas iznīcināšanu pat jaunā vecumā.

Lasīt arī: Saules aptumsums 2018. gada 15. februārī

Arī miežu šķirnēs, kuras tiek izmantotas vieglā alus ražošanai, tika atklāts silīcijs. Šis elements palīdz organismam ražot kolagēnu, kas savukārt ir viens no galvenajiem kaulu un locītavu “ēkas” materiāla komponentiem.
Vieglajā alū silīcijs ir ortosilicīnskābes formā, kas organismā viegli uzsūcas. Starp citu, silīcija saturs tumšajā alā ir daudz zemāks nekā gaišajā alū.

Vācu eksperti apgalvo, ka vienu litru laba vieglā alus nedēļā, palīdzēs nolīdzināt, sievietēm ar vecumu saistītās hormonālās izmaiņas, jo tajā iekļauti fitoestrogēni. Bet vīriešiem 45 gadu vecumā, gluži pretēji, vajadzētu izdzert mazāku alu – atkal, pateicoties fitoestrogēniem, kas samazina vīriešu hormona testosterona veidošanos.

Bet ar visām tā lietderīgajām īpašībām alus var būt bīstams. Alus alkoholismu neatceļ. Bez tam, alus (īpaši no ilgstošas uzglabāšanas) slikti ietekmē aizkuņģa dziedzeri, teica psihoterapeits, narkologs Aleksejs Magalifs. Tāpēc ar alu joprojām jābūt uzmanīgiem. Vīriešiem atzīta drošā dienas deva – līdz 1 litram (gaišā stiprums nav lielāks par 4-4,5 grādiem), sievietēm – 0,33-0,5 litri.

Starp citu

Sarkanais vīns ir daudz noderīgāks par jogurtu un kefīru?

Zinātnieki uzskata, ka tas palīdz gremošanai

Ak, šie eksperti no dienvidiem Eiropā . Dodiet viņiem brīvību, tā vīns plūstu kā upe ne tikai uz visiem diētisko ēdienu galdiem, bet arī operāciju telpās! Vienkāršs līdzeklis pret visām slimībām. Un šeit ir jauns pētījums no temperamentīgajiem spāņu gastroenterologiem: ja katru dienu dzersi sarkanvīnu, tad zarnas darbosies kā pulkstenis. Pēc viņu domām, 9 unces, tas ir, 255 grami (28,3 gramos= 1 unce), smiltsērkšķu vai citu sausu sarkanvīnu ar zemu alkohola saturu, uzlabo labvēlīgo un kaitīgo baktēriju attiecību zarnās. Tas nozīmē, ka tas darbojas kā skābie piena produkti – kefīrs vai jogurts, polifenolu savienojumu dēļ.

Lasīt arī: Zinātnieki prognozē Saules aktivitātes samazināšanos

Tātad eksperti secināja, pamatojoties uz aptaujas rezultātiem 100 brīvprātīgajiem. Pirmajās 15 pētījuma dienās eksperimenta dalībniekiem tika piedāvāts dzert jebkuru alkoholisko dzērienu, kas nav vīns, vai pat pilnībā atmest alkoholu. Un pēc tam vairākos posmos cilvēki pārbaudīja sekas 9 unces merlo, 9 unces vāja vīna un aptuveni 3 unces džina.

Secinājums: pozitīvas pārmaiņas novērotas zarnu mikroflorā, kad cilvēki dzēra sarkanvīnu, dažāda stipruma (tātad tas nav grādos). Arī brīvprātīgie, kuri bija balstījušies uz sarkano vīnu, samazināja spiedienu un “sliktā” holesterīna un C reaktīvā proteīna daudzumu, kas norāda uz iekaisuma procesu klātbūtni organismā.

SPECIĀLISTU ATZINUMS

Svetlana Berežnajeva, dietologs-gastroenterologs:
– Galvenā pilnīgi pierādītā sarkanvīna darbība ir tā, ka tā patiešām stiprina As**svadu sienas, ieskaitot zarnu traktu. Arī vīna terapiju lieto hroniska kolīta un citu iekaisušu zarnu slimību ārstēšanai. Tāpēc šajā pētījumā ir iemesls. Tomēr sausajā sarkanajā vīnā ir daudz augļu skābju, kas nav ļoti noderīgi tiem, kuriem ir augsta skābuma pakāpe. Tāpēc gastrīta saasināšanās laikā pat labāk atturēties no vīna mikro dozēm.

 

Avots: kompravda.eu

Gunta Graudiņa

Leave a Comment