Zinātnieki prognozē Saules aktivitātes samazināšanos

Nesen ir novērotas daudzas dabiskas novirzes. Zinātnieki secināja, ka visa vaina varētu būt Saulē un tās samazinātā aktivitātē.

Jebkura atkāpe no normām ir saistīta ar sekām. Pat ja pirmajā mirklī viss ir kārtībā, tas nenozīmē, ka tā patiešām ir. Nesen magnētiskās vētras ir salīdzinoši samazinājušās, un 2017. gada jūlijā un jūnijā tās kopumā kļuva retums. Meteosensitīvie cilvēki ir gatavi, taču pētījumi liecina, ka saules aktivitātes samazināšanās palielināsies, un sekas būs negatīvas.

Lasīt arī: Saules aptumsums 2018. gada 15. februārī

Kas tagad notiek ar sauli?

Zinātnieku pētījumi rāda, ka Saules iekšienē ir kaut kas dīvains. Saule ir ļoti mierīga, ko nevar pilnībā izskaidrot. Mūsu gaismekli bija ļoti grūti apgūt, neskatoties uz to, ka tas ir samērā tuvu mums.

Saules virsma ir kaut kas līdzīgs šķidrumam. Virsma pārvietojas, tāpēc tā uzvedību var novērot. Tāpēc nesen kustība palēninājās, kas maina mūsu saules magnētisko lauka dabu. Tas bija iemesls, ka pašreizējā maksimālā saules aktivitāte bija vājākā 70 gadu laikā, pārspējot iepriekšējo rekordu.

Kā saule ietekmē klimatu

Cilvēka Vese***ai vāja saule var būt pozitīva, bet dabā viss ir vidēji augsts. Klimats uz zemes ir tieši atkarīgs no Saules enerģijas, bet arī saules vējš spēlē savu lomu. Tagad Saules darbs ir lejupslīdes stāvoklī, tāpēc klimats ir kļuvis vēsāks dažās pasaules vietās.

Lasīt arī: Ar 2050. gadu cilvēcei nāksies lietot ģenētiski modificētu kafiju

Zinātnieki saka, ka saules miers turpināsies ilgu laiku, tāpēc jūs varat sākt gatavoties vēl lielākām izmaiņām klimatā, vēl lielākām novirzēm no normām. 17. gs. Otrajā pusē bija līdzīga situācija, kad nenormāla dzesēšana notika visā pasaulē.

Citiem vārdiem sakot, nākamajos trīsdesmit līdz četrdesmit gados sagatavoties aukstajam klimatam. Sarūpējiet siltas drēbes un ceriet uz labāko. Saules plankumu skaits strauji samazinās, bet kāda būs turpmākā tendence, zinātnieki to atklās tikai 2019. gadā, kad Saule pāries nākamajā darbības ciklā. Atbilde uz jautājumu par to, kas notiks nākotnē, vēl nav zināma.

 

Avots: dailyhoro.ru

Gunta Graudiņa

Leave a Comment