Atklāts vēl viens iemesls priekšnieka ienīšanai! Kāds tas ir?

Jauns pētījums atklājis, ka briesmīgs darba devējs nav vienkārši nepatīkams, viņš ir arī kaitīgs tavai Vese***ai.

Kad kāds pret tevi ir rupjš, un iespējams tu šo incidentu vēlāk atkārto savā galvā, pastiprināti izdalās steroīdu hormoni, glikokortikoīdi, kas palielina apetīti un liekā svara uzņemšanu.

Citiem vārdiem sakot, iespējams, tavs priekšnieks padara tevi resnu.

Tomēr, tas vēl nav viss. Stress izraisa virkni citu Vese***as problēmu, ieskaitot čūlas, saaukstēšanos un pat kardiovaskulāras problēmas.

Dīvainā kārtā, nepatīkami priekšnieki bieži vien pat neapzinās, ka ir nepatīkami. Pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēki, kas darbā atrodas augstākā hierarhijas līmenī, izturas daudz noraidošāk un agresīvāk pret zemāk stāvošajiem darbiniekiem, un bieži vien pat to neapzinās.

Kristīne Porata, kas ir Džordžtaunas Universitātes asociētā profesore, intervijā ar žurnālu The New York Times, teica, ka cilvēku ego iedragāšanai var būt tālejošas sekas.

“Indivīdi jūtas cienīti un ietekmīgi, kad tos respektē. Pieklājība paceļ cilvēkus. Nepieklājība tos nospiež. Tā liek cilvēkiem justies vājiem.”

Poratas veiktais pētījums atklāja, ka slikta izturēšanās pret darbiniekiem, pazemina viņu darbaspējas, pēc aptaujas datiem, aptuveni viena ceturtdaļa priekšnieku atzina, ka nepieklājība ir palīdzējusi viņiem izrādīt savu autoritāti.

Poratas pētījums, kā arī citas aptaujas ir pierādījušas, ka laipna izturēšanās darbavietā palīdz uzlabot darbinieku sniegtos rezultātus. Līderim drīzāk jābūt uzticamam, nevis jārada baiļu kultūra.

Avots: metro.co.uk

Leave a Comment