Biedējoša patiesība par gulēšanu ar kosmētiku uz sejas, kas jāzina katrai sievietei

Lūk, ko viņa atklāja:

1. No kosmētikas nenotīrīšanas cieš pilnīgi visi sejas ādas tipi

Ja uzskatīji, ka kosmētikas nenotīrīšana kaitē tikai sausai vai taukainai ādai, tad tu kļūdies. Dermatologi atzīst, ka gulēšana, nenotīrot kosmētiku, ir viena no lielākajām kļūdām, kādu sieviete var pieļaut.

2. Gulēšana ar kosmētiku veicina priekšlaicīgu ādas novecošanos

Dienas laikā ādas sastāvā esošās molekulas un pigmenti sadalās un tiek pakļauti dabīgiem procesiem, kā arī apkārtējās vides kaitīgajam piesārņojumam, baktērijām, pelējumam, un putekļu ērcītēm. Vielmaiņas blakusprodukti, kā arī kosmētikas sadalīšanās aizkavē mikrocirkulāciju, kas ir svarīga ādas atjaunošanās procesam.

3. Paplašinās poras

Kosmētika bloķē poras un iesprosto ādas taukus, kā rezultātā vairojas baktērijas, veidojas akne, izsitumi un palielinātas poras.

4. Acu kosmētikas atstāšana var veicināt skropstu izkrišanu

Ja nenotīri acu kosmētiku, tad tā var kaitēt skropstām. Skropstu tuša var padarīt skropstas trauslas, tās viegli lūst un var ātrāk izkrist.

Lūk pētījuma autores pieredzes stāsts: “Manas skropstas bija salipušas kopā, veidojot divas milzīgas skropstas, un tas apgrūtināja turpmāku tušas uzklāšanu. Dažreiz es sevi pieķēru raujam ārā veselus skropstu kušķus un sāku uztraukties, ka tās izkritīs pavisam.”

5. Lēta kosmētika visu padara vēl sliktāku

Nemēģini ietaupīt uz to produktu rēķina, kas nonāk tieši uz sejas.

Kvalitatīvai kosmētikai, kas pieejama lielveikalos, ir tādas sastāvdaļas, kas to padara viegli uzklājamu, tā ilgāk kalpo, retāk noslāņojas, nesadrūp un ir saudzīgāka pret ādu.

6. Ja nenotīrīsi kosmētiku, tev nekad nebūs maigas lūpas

Ja pa nakti atstāsi nenotīrītu lūpu krāsu, tavas lūpas kļūs sausas, saplaisās, un nekad neizskatīsies labi.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment