Brīdinājums vecākiem: noteikti uzmaniet bērnus, lai viņi nemēģina šo jauno “sāls, ledus izaicinājumu”!

Bērni uz savas ādas novieto ledu un sāli, mēģinot to pēc iespējas ilgāk uz tās atstāt, cenšoties paciest sāpes.

Video, kuros tiek parādīts, kā ir jāveic šis izaicinājums, iegūst arvien lielāku popularitāti, tādēļ arvien vairāk cilvēku vēlas to izmēģināt.

Varbūt izklausās, ka sāls un ledus nevar nodarīt pārāk lielu postījumu, tomēr, savienoti kopā, tie var būt pat ļoti bīstami.

Sāls atdzesē ledu, padarot to super-aukstu. Problēma ir tāda, ka tie, kuri šo izaicinājumu pilda, nesaprot, cik sliktas var būt sekas. Sāpes, iespējams, sākumā nešķiet tik nepanesamas, tomēr ar laiku tās kļūst pat ļoti spēcīgas. Rezultātā ir iespējams iegūt pat 3. pakāpes apsaldējumu.

Ja ledus ilgi tiek turēts uz ādas, tu zaudēsi As**svadus, kas atrodas tajā vietā, zaudēsi jutīgumu, jo atmirs nervu gali. Uz konkrētajām vietām vairs neaugs apmatojums, tādēļ tur vienmēr paliks balti plankumi.

Lasi vēl: Iesakām šo izlasīt visiem vecākiem! Brīdinājums par noteiktu medikamentu lietošanu SARS un gripas slimniekiem!

Ļoti daudz bērnu šī izaicinājuma dēļ ir nokļuvuši Slim**cā. Ja vēlies pasargāt savu bērnu no šī briesmīgā izaicinājuma, ievēro šos ieteikumus:

1. Sākumā noteikti liec bērnam izvairīties no šī izaicinājuma izmēģināšanas – parādi viņam attēlus ar to, kāda paliek āda pēc kā tāda.

2. Pamāci bērnam, ka nav jāskatās, ko dara citi bērni. Ja viņi liek pamēģināt, vienkārši ej prom.

3. Aplūko bērna rokas un citas ķermeņa daļas – vai nav parādījušās dīvainas rētas. Ja ir iespējams, aplūko arī bērna draugus.

4. Ja tomēr kāds ir izmēģinājis šo izaicinājumu, tad vērsies pie ārsta pēc palīdzības. Nelieto uz šīs ādas nekādus krēmus, tas situāciju padarīs tikai ļaunāku.

Avots: twentytwowords.com

Leave a Comment