Burkānu un siera suflē. Noteikti izmēģini!

SASTĀVDAĻAS:

(4 porcijas)

  • 3 cepti burkāni;
  • 50 ml buljona;
  • 100 g cietā siera;
  • 2 olas;
  • sīpols;
  • 2 ēd. k. sviesta;
  • 2 ēd. k. kviešu miltu;
  • šķipsniņa maltu Kajēnas un melno piparu;
  • ⅓–½ tējkarotes sāls;
  • sakapātas dilles dekorēšanai.

Lasi vēl: Diētiski salāti ar vistas gaļu un sēnēm – drīkst ēst pat pirms gulētiešanas!

Ceptos burkānus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek blenderī un kopā ar buljonu sajauc viendabīgā masā. Pannā izkausē sviestu, apcep tajā sakapātu sīpolu, tad pieber miltus, mazliet apcep un pieliek burkānu biezeni, abu veidu piparus un sāli, un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Atdzesē.

No olu dzeltenumiem atdala baltumus un saputo stingrās putās. Atdzisušai burkānu masai pievieno olu dzeltenumus, sieru un samaisa. Iecilā olu baltumus. Pilda nelielās veidnēs un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar dillēm vai citiem garšaugiem.

Masu var papildināt ar žāvētas gaļas vai desas gabaliņiem.

Leave a Comment