Cik maksā pasaulē dārgākā šokolāde?

Ekvadorā pārdodas pasaulē pati dārgākā melnā šokolāde. 45 grami šīs šokolādes tāfelītes maksā 169 eiro vai 260 dolāri – informē laikraksts The Daily Mirror un CNN Money. Delikateses nosaukums ir To`ak, kas tulkojumā no senajiem ekvadoriešu dialektiem nozīmē “zeme” un “koks”.

Šīs šokolādes veidotāji uzskata, ka ēst to var izmantojot speciālas, senās pincetes – tikai tā var sajust tās plāno aromātu. Šī šokolāde ir veidota no retiem kakao-pupu šķirnēm, kuras iegūst Ekvadoras rietumos, pie Klusā okeāna piekrastes – uzņēmums tās iepērk no 14 maziem fermeriem. Eļļas masas daļa šokolādē ir 81%. 

Par striktu receptūras ievērošanu atbildi augsti kvalificēti meistari, viņu darbu var salīdzināt ar kvalitatīva vīna vai viskija izgatavošanu. “Tā ir pasaulē pati dārgākā, tīrākā melnā šokolāde, ja neņemt vērā tāfelītes ar apzeltījumiem vai arī ar dimantiem vērtības paaugstināšanai”, – izskaidroja uzņēmuma līdzīpašnieks Karls Švaicers (Carl Schweizer). 

Melnā šokolāde – tā ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga. Ār*ti atzīst, ka tā spēj sargāt sirdi pret dažādām slimībām un palīdz notievēt. 

 

Avots: passion.ru 

 

Leave a Comment