Darbaholiķu horoskops. Kas esi tu– darba skudra vai dzīves baudītājs?

Auns

Aunus nevar nosaukt par simtprocentīgiem darbaholiķiem, taču, ja viņi izvirza sev kādu mērķi, tad spītīgi to centīsies sasniegt, pat laupot laiku atpūtai un miegam. Viņi spēj strādāt gan brīvdienās, gan svētku dienās, iesaistot šajā procesā visus, kas kaut kādā veidā ir saistīti ar viņu darbošanos. Auni ir pārliecināti, ka tad, kad viņi strādā, visiem pārējiem arī atpūsties nav ļauts.

Gadījumā, ja Auni nonāk pie secinājuma, ka viņu intensīvā darbošanās nesniedz gaidītos rezultātus, viņi apjūk un uz kādu brīdi zaudē savu entuziasmu. Tiesa, ne uz ilgu laiku. Ļoti ātri viņi atrod jaunu mērķi un atkal pārvēršas par “mūžīgo dzinēju”.

Vērsis

Vērši ir piespiedu kārtas darbaholiķi. Kopumā viņi ir slinki pēc savas dabas un nekad nelaidīs garām izdevību paslaistīties, taču tas notiks tikai tajā gadījumā, ja visa nauda jau būs nopelnīta, bērni pabaroti, bet mājās – kārtība un miers. Darbs nav Vēršu mērķis, taču tā ir nepieciešamība, tāpēc viņi atliek nekā nedarīšanu uz to brīdi, kad visi darbi būs padarīti.

Vēršus nomierina monotons darbs, tāpēc var bieži novērot situāciju, kad vispārējas darba dunas laikā Vēršu sieviete čakli zibina adāmadatas, bet šīs zīmes vīrietis pārskrūvē mašīnas dzinēju. Starp citu, tas piemīt arī tiem Vēršiem, kuri var atļauties nopirkt jebkuru lietu un saremontēt savu mašīnu visdārgākajā autoservisā.

Dvīņi

Dvīņi ir darbaholiķi – tā būtībā ir visīsākā anekdote. Ja nu kurš labprāt uzkraus visus savus pienākumus citiem, tad šīs zīmes pārstāvji to labprāt izdarīs, sevišķi ja kāda darbība rada viņos garlaicību. Pat zaudējuši darbu, Dvīņi pēc iespējas ilgāk atliks to brīdi, kad atkal jāstājas jaunā darbā, kamēr vien viņiem pietiks līdzekļu dzīvošanai vai kāds būs ar mieru viņus uzturēt.

Tiesa, ir gadījumi, kad Dvīņi darbā var “kvēlot”, bet tas būs tikai tad, ja viņiem par to labi maksās vai arī ja viņi paši ir kāda biznesa īpašnieki. Lai gan arī šajos gadījumos viņi atradīs kādu, kam uzgrūst daļu savu pienākumu, lai varētu nodarboties ar kaut ko aizraujošāku, piemēram, izlikt pasjansu datorā.

Vēzis

Vēži ir strādīgi, bet bez fanātisma. Devīze “Darbs darba dēļ” galīgi nav par viņiem. Viņi izdarīs to, kas ietilpst viņu pienākumos, un laikus ar mierīgu sirdi aizies mājās. Taču tur, dzimtajās sienās, viņi strādās līdz sviedriem un samaņas zudumam. Sadzīviskas rūpes – tā ir viņu stihija, turklāt Vēži nemaz to neuzskata par smagu un nepateicīgu nodarbošanos.

Tā ka, ja Vēžus var nosaukt par darbaholiķiem, tad tikai attiecībā uz mājas darbiem. Strādājot darbavietā, viņi nedarīs vairāk, kā no viņiem gaida, neuzņemsies papildu pienākumus un nesāks apmierināt savas karjeras ambīcijas sava privātā laika ietvaros.

Lauva

Lauvas par darbaholiķiem pārvērš aizrautība – ja viņiem patīk tas, ko viņi dara, tad viņu darba diena var ilgt 15 un pat 18 stundas. Ja viņi patiesi mīl savu darbu, tad viņi nepārtraukti pilnveidosies, uzņemsies papildu pienākumus, novedīs rezultātus līdz ideālam.

Vēl viens iemesls aktīvai darbībai – grezna dzīve. Lai varētu garšīgi ēst, skaisti ģērbties, aizrautīgi ceļot, Lauvas spēj aizmirst par miegu un atpūtu. Vārdu sakot, laime ir tad, kad mīļotā nodarbošanās nes kārtīgu peļņu. Taču, ja Lauvām ir maza alga un nepatīkams darbs, tad viņi kļūst izteikti slinki.

Izlasi arī: Ko mācīties, lai karjera sekmētos? Profesijas izvēles horoskops visām zodiaka zīmēm

Jaunava

Jaunavām nu galīgi nevar pārmest darbaholismu. Jā, viņas metodiski un pedantiski izpilda savus darba pienākumus, dažreiz atklāti tracinot ar savu sīkumainību kolēģus un priekšniecību, taču viņas diez vai varēs piespiest strādāt virsstundas kompānijas labā. Jaunavas lieliski pārzina likumus un pieprasa par pārstrādi tik, ka labāk ar viņām nesaistīties.

Tiesa, ir viens iemesls, kura dēļ Jaunavas dažreiz tomēr uzskata par darbaholiķiem. Tā ir neapmierinātība ar privāto dzīvi. Ja viņām negribas doties mājās, tad Jaunavas darbā var pavadīt gan vakarus, gan brīvdienas, gan arī svētku dienas. Tas ir, profesionālās darbošanās vieta Jaunavām kļūst par oāzi, kurā var paslēpties no skandāliem ar savu dzīvesbiedru vai arī no vientulības.

Svari

Svari strādā tikai pēc nepieciešamības un tikai tik daudz, cik paredzēts. Ja ir iespēja paslaistīties, viņi obligāti to izmantos. Dažreiz rodas iespaids, ka tieši šīs zīmes pārstāvji ir izdomājuši pīppauzes, kafijas pauzes un visiem labi zināmos datora pasjansus. Viņu slēptā devīze – “Dari, ko vari, lai tikai nekas nav jādara.”

Tiesa, ja Svari ir aizņemti ar kādu radošu procesu (filmējas kino, zīmē gleznas vai raksta grāmatas), viņi spēj aizrauties tik ļoti, ka aizmirst par savu iedzimto slinkumu. Šīs zīmes daiļā dzimuma pārstāves labprāt darbojas kādā sfērā – tā ir kulinārija. Viņām ļoti patīk ēst un barot, tāpat kā radīt šedevrus.

Skorpions

Skorpioni ir mīklainas būtnes, tāpēc ir sarežģīti saprast, kur viņām ir robeža, kad aizrautība ar darbu un azartiska darbošanās pāraug darbaholismā. Viņi spēj strādāt rezultāta dēļ, pilnībā sevi ziedojot tam. Taču var gadīties, ka patiesībā aiz darba viņi slēpjas no personīgajām problēmām un no lielās pasaules.

Skorpiona darbībās ir daudz psiholoģijas, jebkura viņa motivācija ir daudz dziļāka, nekā šķiet pirmsākumā. Tāpēc katrs Skorpions ir tik ļoti apslēpts savā čaulā, ka nav iespējams precīzi pateikt, kas tieši konkrētajā momentā viņu virza. Tieši šo rakstura īpatnību dēļ šie cilvēki bieži pārslēdzas no vienas darbības uz citu.

Strēlnieks

Strēlnieki reti kļūst par darbaholiķiem, taču ne tādēļ, ka nepatīk strādāt, bet gan tādēļ, ka pasaulē ir tik daudz kā cita interesanta un aizraujoša. Pat ja viņu profesija viņus pilnībā apmierina, Strēlnieki cenšas daudzveidīgi piesātināt savu dzīvi, nevis velta visu uzmanību tikai vienai nodarbei. Tiesa, dažreiz viņu aizrautība traucē darbam, bet tas viņus nesarūgtina.

Darbaholisms Strēlniekiem neuznāk bieži un ātri pāriet. Lai tāds rastos, šīs zīmes pārstāvim jābūt stipri ieinteresētam sasniedzamajā rezultātā un turklāt viņam jādarbojas komandā. Tikai domubiedru dēļ un kopīgā cēlā mērķa vārdā viņš ir gatavs īslaicīgi saspringt.

Mežāzis

Mežāžus var droši saukt par nopelniem bagātajiem darbaholiķiem. Tieši viņi ir gatavi bez pārpalikuma atdot sevi visu darbam, pavadot visu savu laiku strādājot. Viņi skaidri redz savu mērķi un uz to iet, cieši apzinoties, ka neviens cits to labāk neizdarīs. Lai ko viņi darītu, lai kāda būtu viņu profesionālā nodarbošanās, Mežāži vienmēr pieņem izvirzītos noteikumus un no tiem neatkāpjas.

Ja tas ir nepieciešams, Mežāži ir gatavi paciest sarežģījumus un dikomfortu, viņi nekad nestrīdas ar priekšniecību un visus uzticētos uzdevumus uztver kā darba procesa neatņemamu sastāvdaļu. Šīs zīmes sievietes dažreiz sevi realizē nevis caur karjeru, bet gan caur mājas rūpēm.

Ūdensvīrs

Ūdensvīrs un darbaholisms ir nesavienojami jēdzieni. Ja būtu tāda iespēja, šīs zīmes pārstāvji vispār neceltos no dīvāna un visus darba varoņdarbus paveiktu tikai savās fantāzijās. Ūdensvīriem darbs ir smaga nasta, un, ja vien ir iespēja nepiedalīties darba procesā, viņi to garām nelaidīs.

Tiesa, Ūdensvīriem ir ļoti spēcīgi attīstīta pienākuma apziņa. Ja viņi saprot, ka bez darba nevar iztikt vai ka ar savu bezdarbību var radīt citiem cilvēkiem kaitējumu, viņi ķeras pie darba, un jāpiebilst, dara to ļoti labi. Tomēr profesionālā darbība ļoti reti kļūst par viņu dzīves jēgu un gandrīz nekad nesniedz īstu apmierinājumu.

Zivis

Zivis par darbaholiķiem kļūst tikai tad, ja pārējās viņu dzīves sfēras vai nu neapmierina viņu ambīcijas, vai arī nesniedz gandarījumu. Ja viņas nodarbina kas cits, darbs uzreiz atvirzās otrajā plānā. Šīs zīmes pārstāvjiem nav īstas nepieciešamības realizēties caur profesionālo darbošanos.

Ja apstākļi ievirzās tā, ka bez darba Zivīm nekā cita nav, viņas karjerā sasniedz diezgan daudz. Viņas ir gatavas strādāt līdz vēlam vakaram un bez brīvdienām, viņas veiksmīgi virzās pa karjeras kāpnēm. Dažreiz no malas pat šķiet, ka tieši paša galvenā priekšnieka amats viņām ir vienīgais un kārotais mērķis.

la.lv

Leave a Comment