Dārza ziedi kas maina krāsu, ja tos laista ar alu. Interesants būs rezultāts!

Daba ir paveikusi diezgan daudz, veidojot ziedus. Tie visi ir tik krāsaini un brīnišķīgi, ka var tos apbrīnot stundām ilgi. Bet kas attiecas uz “novērošanas objektu” – ko gan tu teiktu, ja uzzinātu, ka ne tikai cilvēki, bet arī augi maina savu “uzvedību” spirtota dzēriena iespaidā?

Tātad – vai esi kādreiz iedomājies, ka glāze alus vai divas ļauj tev justies labāk nekā tad, ja nebūsi iemalkojis miestiņu? Tu vari eksperimentēt ilgu laiku un uzņemt anti-zinātniskus eksperimentus video rullītī, taču labāk ir apbrīnot to pētnieku darbības rezultātus, kuri ir radījuši dažādus skaistus augus, kurus var padzirdīt ar alu.

Var ilgi eksperimentēt un uzņemt video rullīšus ar šiem anti-zinātniskajiem pētījumiem, bet labāk ir ņemt vērā to zinātnieku darbības rezultātus, kuri atklājuši augus, kurus var barot ar alu, no kura tie kļūs tikai spēcīgāki un leknāki. Tātad – kompānija “Revolution Biotechnology” (saīsināts nosaukums – RevBio) ir radījusi produktu, kas, kā norāda tās nosaukums, nodarbojas ar novatorisku biotehnoloģiju attīstīšanu.

Interesanti eksperimenti

Jau ir veikti interesanti un vienkārši eksperimenti, kuros dažus baltas krāsas ziedus ievieto ūdenī kopā ar pārtikas krāsvielām un vēro, kā ziedlapiņas maina krāsu. Bet – “RevBio” metode ir nedaudz progresīvāka par šo eksperimentu atklājumiem, taču baltās ziedlapiņas joprojām ir labs sākumpunkts, lai redzētu efektu..

Spilgtu krāsu ziedi, pēc kompānijas skaidrotā, ražo mazas molekulas, ko sauc par antocianīniem, kas var padarīt ziedus sarkanus, zilus vai piešķirt tiem citas krāsas. Baltas krāsas ziedos šis ferments bieži neizstrādājas, un molekulas nav iespējams saražot.

“RevBio” skaidro – ja tu zini, kurš ferments nedarbojas un tev ir noteikti reaģenti, zieds var kļūt sārts. Uzņēmums pētīja petūnijas un nonāca pie secinājuma ka, saskaroties ar atšķaidītu etanolu, kuru satur, piemēram, alus, 24 stundu laikā baltas krāsas zieds kļūst violeti sarkans.

Leave a Comment