Dārzeņu maisiņus glabāju tieši dzīvoklī, tie nebojājas līdz pavasarim

Pareizā pieeja

Centieties neuzglabāt dārzeņus parastos maisiņos. Tie tikai veicina pārtikas ātru puves. Lai nodrošinātu labu ventilāciju, varat ņemt plastmasas kastes ar maziem caurumiem, lai kartupeļiem, burkāniem un sīpoliem būtu optimāla gaisa piekļuve. Labs risinājums ir arī koka kastes un speciālie dubultie maisi.

Tāpat noteikti pārbaudiet savu dārzeņu stāvokli vismaz reizi mēnesī. Tādā veidā varēsi laikus pamanīt tos dārzeņus, kas jau sākuši pūt, un laicīgi tos izņemt, lai nepūstu atlikušie dārzeņi. Tajā pašā kastē varat uzglabāt arī kartupeļus un bietes. Tas izskaidrojams ar to, ka bietes spēj uzsūkt no kartupeļiem lieko mitrumu un novērst to bojāšanos.

Nežēlojiet tos dārzeņus, kas jau sākuši bojāties. Labāk tos izmest un neriskēt ar savas ģimenes veselību. Veikalā iegādātie dārzeņi ir jāpārbauda uzreiz pēc to ierašanās jūsu mājās. Ja redzat kaut ko iespiestu vai bojātu, varat nogriezt bojāto gabalu un vispirms pagatavot dārzeņu. Bet kas jau sācis pūt, to bez nožēlas izmet miskastē.

Laba vieta

Kā zināms, pēc konvekcijas principa siltais gaiss mājā pacelsies līdz pat griestiem. Tā kā lejā vienmēr ir vēsāks. Tāpēc mēs neiesakām dārzeņus uzglabāt starpstāvā. Uz turieni labāk sūtīt tās lietas, kuras karstuma dēļ noteikti nebojātos. Kartupeļu vai citu dārzeņu uzglabāšanai izmantojiet brīvās nišas telpās, vietās zem palodzēm vai vietās, kas atrodas tālu no apkures radiatoriem.

Lasi arī: Kas es biju iepriekšējā dzīvē TESTS: izvēlies attēlu un noskaidro

Lasi arī: No rīta guļot gultā, izstiepiet šo muskuli, sajutīsiet, kā tevī atgriežas jaunība un skaistums

Ja iespējams, dažas virtuves atvilktnes vai plauktus varat piepildīt ar dārzeņiem. Veiciet visas virtuves telpas auditu . Varbūt kaut kas jānosūta uz balkonu, uz to pašu starpstāvu vai pilnībā jāizmet. Kamēr kartupeļi ieņems savu goda vietu siltumā un komfortā.

Gudra dārzeņu uzglabāšana virtuvē

Ja jūs tikai gatavojaties uzkrāt kartupeļus un plānojat tos iegādāties, varat izvēlēties īpašas šķirnes. Tiem jābūt izturīgākiem pret ilgstošu uzglabāšanu un mazāk pakļautiem mitruma iedarbībai. Tas nenozīmē, ka šādiem kartupeļiem ir kādas fantastiskas īpašības, taču tie patiešām saglabāsies labāk nekā viņu radinieki.

Pastāstiet mums par to, kā jūs organizējat dārzeņu uzglabāšanu jūsu mājas virtuvē vai balkonā. Skaidrs, ka visas dārza un dārza preces ir daudz vienkāršāk novietot pagrabā. Bet, lai pagarinātu dārzeņu dzīvi siltā mājā, jums ir jāmēģina. Vai jums ir savas dzīves problēmas, kas veltītas šim jautājumam? Ja jā, tad noteikti dalieties ar tiem komentāros.

Leave a Comment