Daži padomi, kā lielveikalā izvēlēties vissvaigāko un kraukšķīgāko Ķīnas kāpostu

1. Dodiet priekšroku galviņām bez iepakojuma (bieži vien tās tiek ietītas caurspīdīgā pārtikas plēvē), lai jūs pilnībā varētu novērtēt kāposta kvalitāti. Ja jums tādu tomēr neizdodas atrast, tad pievērsiet uzmanību kondensātam plēves iekšpusē. Tā esamība liecina par to, ka dārzenis ir sācis bojāties.

2. Lapām ir jābūt sausām! Kāposts, kuru pārdevējas pastāvīgi atsvaidzina, apsmidzinot ar ūdeni, zaudē savas garšas īpašības.

3. Nav vērts pirkt kāpostu ar bojātām lapām. Tas nozīmē to, ka tas sācis pūt. Pat vismazākie brūnie plankumiņi liecina ne tikai par to, ka dārzenis ir bojāts, bet var būt arī bīstams Vese***ai.

4. Izvēlieties nelielus kāpostus ar vidēju blīvumu. Dzelteni liela izmēra kāposti noteikti ir pārgatavojušies un zaudējuši savu sulīgumu.

Lasi vēl: 7 vērtīgākās kāpostu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti! Īpaši #4!

5. Neraksturīga, ķīmisku vielu smarža var liecināt par to, ka šo dārzeņu augšanā tiek izmantoti stimulatori vai arī kāpostu galviņas pirms transportēšanas tiek apstrādātas ar kādu ķīmisku vielu.

6. Ķīnas kāposti mēdz būt ļoti dažāda veida, tāpēc to krāsa variē no bāli dzeltenas līdz piesātināti zaļai, kas nozīmē to, ka vislielākā uzmanību būtu jāpievērš tieši krāsas piesātinājumam, nevis tonim.

 

 

 

Leave a Comment