Digitālā centra pārstāvji Itālijā piedalās digitālās iekļaušanas projektu plānošanas sanāksmēs un konferencē

Ventspils Digitālā centra pārstāvji šonedēļ, no 8. līdz 12. oktobrim, sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociāciju (LIKTA) ir devušies uz Boloņu, Itālijā, lai piedalītos realizētā projekta partneru sanāksmē, “All Digital” konferencē, kā arī, lai spriestu par turpmākajiem projektiem. Digitālo centru pārstāv direktora vietnieks Raitis Roze un pasniedzēja Dace Bergmane. “All Digital” ir Briselē bāzēta asociācija ar partneru tīklu visā Eiropā.

Šo dienu ietvaros notiek projekta “Digital Competences Development System (DCDS)” partneru sanāksme. Digitālais centrs projektā ir asociētais partneris un realizēja projektā izstrādātās programmas un online platformas pilota apmācības. Projekts ir noslēguma fāzē, un tā noslēguma pasākums notiks 13. decembrī Rīgā. Digitālā centra pārstāvji “All Digital” konferencē darba grupā (workshop) dalībniekus iepazīstinās ar partneru pieredzi un gūtajām mācībām pilota apmācību laikā.

Digitālais centrs ar “All Digital” un partneriem Eiropā uzsāk darbu pie jauna projekta medijpratības jomā, Eiropas Komisijas programmas aktivitātes Media Literacy for All (Medijpratība visiem) ietvaros. Projekta mērķis ir novērst dezinformāciju jauniešu vidū, ar starptautisku ekspertu palīdzību izstrādājot mācību materiālu un apmācības metodiku plašsaziņas līdzekļu lietotprasmes apguvei, liekot uzsvaru uz dezinformāciju un viltus ziņām sociālajos tīklos.

Projektā izstrādāto mācību materiālu un apmācības metodiku plānots izmantot, lai papildinātu Rīcības programmas datorprasmju apguvei ietvaros izveidoto tehnoloģiju pulciņu nodarbībās apgūstamo saturu, kā arī lai organizētu nodarbības Ventspils pedagogu un skolēnu apmācībai medijpratības jomā.

“All Digital” konferences ietvaros tiks pasniegtas balvas par ieguldījumu IKT jomas attīstībā, kategorijā “Labākais e-skolotājs” ir izvirzīta arī Ventspils Digitālā centra pasniedzēja Dace Bergmane.

Leave a Comment