Drosmīgs zēns izglābj ģimeni no ugunsgrēka – apbrīnojami vēsa galva

Markuss – 13 gadus vecs zēns spēja palikt mierīgs 11 minūtes gara telefona zvana laikā, kad pēc dūmu saošanas savā mājā viņš sazinājies ar 911. 

Viņš ugunsdzēsējiem sniedza precīzas instrukcijas, kā nokļūt līdz istabai, kurā viņš atradās ar savu 9 gadus veco māsu. Ugunsgrēks bija izcēlies pirmajā stāvā, un viņi abi bija iesprostoti otrajā – bez nekādas iespējas izkļūt ārā pašu spēkiem. 

Zēns sazinājās ar 911 īsi pirms septiņiem rītā, paziņodams, ka istabā ir pārāk karsts, lai varētu izkļūt no tās ārā. Tāpat viņš arī mierināja savu mazo māsu pēc tam, kad viņa pateica : “Mēs mirsim.” – viņš visu laiku atgādināja, lai viņa piespiežas tuvāk zemei un cenšas elpot. 

Pēc aptuveni desmit minūtēm ieradās ugunsdzēsēji – izsitot logu, viņi iekļuva zēna istabā un izglāba gan 13-gadīgo Markusu, gan viņa 9-gadīgo māsiņu. 

Ugunsgrēka laikā mājā atradās arī zēna māte, patēvs un vecākais brālis, bet viņi bija paspējuši izglābties pašu spēkiem. 

Bērni tika nogādāti uz Slim**cu bez nekādiem dzīvībai bīstamiem ievainojumiem, un pārējiem ģimenes locekļiem tika veiktas Vese***as pārbaudes. 

Viss beidzās laimīgi maza zēna drosmes dēļ un spējas saglabāt mieru brīdī, kad dzīvībai draud briesmas. Tādēļ ir tik svarīgi saviem bērniem iemācīt, kā rīkoties, kad esi nonācis situācijā, kurā pats sev palīdzēt nespēj!

 

Avots: www.dailymail.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Juris</cite>

    Kur tad mums te tāda apdzīvota vieta ?

  • <cite class="fn">iveta</cite>

    Sprotu,ka google tulkotājs te tiek regulāri izmantots. Galotnes vismaz pielieciet pareizas. Un UK glābšanas dienesta nr ir 999, bet kāda starpība UK vai ASV, galvenasi kaut ko drukāt.

Leave a Comment