Dziedinošās alas. Kas ir speleoterapija un kam tā palīdz?

Zemes sāls. Silvinīta speleokameras

Silvinīta kameras ir visvairāk pietuvinātas dabiskajiem apstākļiem. Silvinīts ir kalnu iezis skaistā bordo krāsā ar lāsumiņiem. Tas sastāv no akmens sāls un silvīna – minerāla, kas satur kālija hlorīdu, – kārtiņām. Ar silvinīta blokiem izklātā telpā tiek radīta īpaša atmosfēra.
Silvinīts izdala jonizētu skābekli un absorbē kaitīgos piemaisījumus. Jau pati silvinīta plākšņu struktūra apvienojumā ar speciālu ventilācijas sistēmu ļauj uzturēt nemainīgu temperatūru no 18 līdz 21 grādam un gaisa mitrumu 68–76% robežās. Pēc procedūrām šādās kamerās normalizējas miegs, stabilizējas asinsspiediens, uzlabojas elpošanas sistēmas darbība un ādas stāvoklis, bet urīndzenošā efekta rezultātā pazūd uztūkumi. Ar magnija, kālija un nātrija sāļiem piesātinātajam gaisam ir pretiekaisuma, pretalerģiska, imunitāti stiprinoša un viegla psihorelaksējoša iedarbība.

Silvinīta kameras var iekārtot ne tikai salonos un birojos, bet arī mājās. Pēc vēlēšanās to var papildināt ar krāsu un mūzikas terapiju, kas efektu tikai nostiprinās.

Kameras ieteicamas cilvēkiem, kas sirgst ar bronhu–plaušu un ādas kaitēm. Nostiprināt veselību alas palīdz arī hipertoniķiem, hipotoniķiem, cilvēkiem, kam ir vairogdziedzera darbības disfunkcija un kurus pagalam nomocījis hroniskais nogurums. Turklāt procedūras uzlabo arī ādas stāvokli, aktivizē tās elpošanu, kas ir ļoti veselīgi hipoksijas un toksīnu nomāktajiem pilsētniekiem.

Kameras nedrīkst izmantot tie, kas slimo ar izteiktu anēmiju. Zināma piesardzība jāievēro sievietēm grūtniecības laikā. Ja viņas jūtas labi, saudzējoša alas terapija nekādu kaitējumu nenodarīs.

Kas notiek? Viens seanss parasti ilgst divas stundas un, uzturoties šo laiku speleokamerā, nekādu īpašu sajūtu cilvēkam nav, ja nu vienīgi viegla sāls garša uz mēles un gaiss šķiet nedaudz neparastāks. Vairumā gadījumu speleokameras paredzētas vairākiem cilvēkiem vienlaikus, tās ir aprīkotas ar lažiņām vai krēsliem. Šo divu stundu laikā cilvēkiem izdodas lieliski relaksēties – vairākums apmeklētāju telpas puskrēslā vienkārši aizmieg.

Ja rodas iespēja iziet speleoterapijas kursu, jāzina, ka:

* mugurā jāvelk ērts dabiska auduma apģērbs;

* pirms seansa jāiztīra zobi;

* silvinīts necieš asus aromātus, tāpēc alā nelieto ne ēteriskās eļļas, ne kādus citus aromterapijas līdzekļus;

* šā paša iemesla dēļ jāiztiek bez parfimērijas un pat dekoratīvās kosmētikas.

Lai tiktu sasniegts noturīgs efekts, ieteicamas 10–12 procedūras. Tās var atkārtot divreiz gadā, bet seansu periodiskums katram tiek noteikts individuāli.

Leave a Comment