Ābolu kūka ir gardums, kuru vēlas nobaudīt visi. Piedāvāju jums pagatavot 5 gardas ābolu kūkas, kuras mūsuprāt ir vislabākās.
1. Vecmāmiņas ābolu kūka – sena recepte
Ilgi meklēju vecmāmiņas recepti, pēc kuras viņa mēdza cept ābolu kūku. Sanāca dažādi eksperimenti, līdz visbeidzot iznāca ideāli garda ābolu kūka.
Var gatavot saldskābu ābolu kūku, ņemot skābus ābolus un vairāk cukura. Personīgi, es tā daru.
4 olas
140g cukura
1 tk sodas
260g margarīna/sviesta/tauki – kas nu pa rokai
440g milti
vaniļas cukurs
sāls
3 lieli āboli
Drumstalu pagatavošanai:
2 ēdk margarīna/sviesta/tauku
cukurs, cik saldu grib
milti
Lasi arī: Ķirbju kūka – 2 labākās receptes: ar iebiezinātu pienu vai apelsīnu
Olas ar cukuru samaisa kopā ar taukvielām, pieliek sodu, sāli, vaniļas cukuru. Visu samaisa. Tad pievieno taukvielas, visu kārtīgi samaisa, pievieno miltus un atkal kārtīgi samaisa, līdz veidojas pabieza masa.
Personīgi, es visu sametu bļodā un tad samaisu, tādā veidā viss process norit daudz ātrāk.
Masu ievieto veidnē. Uzliek pa virsu sarīvētus ābolus.
Drumstalas: taukvielas samaisa kopā ar cukuru, tad pievieno miltus un samaisa. Miltus var nākties pievienot vairāk, lai veidotos sausa drupena masa, ko pārkaisa pāri.
Uzsilda cepeškrāsni un liek cepties uz 180o, pēc laika apmēram 30- 40 min, atkarīgs no veidnes izmēriem un mīklas biezuma.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējās 2 receptes