Ābolu kūka – trīs labākās un vienkāršākās receptes vienkopus

Ābolu kūka ir gardums, kuru vēlas nobaudīt visi. Piedāvāju jums pagatavot 5 gardas ābolu kūkas, kuras mūsuprāt ir vislabākās. 

 

1. Vecmāmiņas ābolu kūka – sena recepte

Ilgi meklēju vecmāmiņas recepti, pēc kuras viņa mēdza cept ābolu kūku. Sanāca dažādi eksperimenti, līdz visbeidzot iznāca ideāli garda ābolu kūka.

Var gatavot saldskābu ābolu kūku, ņemot skābus ābolus un vairāk cukura. Personīgi, es tā daru.

 

ābolu kūka

4 olas

140g cukura

1 tk sodas

260g margarīna/sviesta/tauki – kas nu pa rokai

440g milti

vaniļas cukurs

sāls

3 lieli āboli

Drumstalu pagatavošanai:

2 ēdk margarīna/sviesta/tauku

cukurs, cik saldu grib

milti

 

Lasi arī: Ķirbju kūka – 2 labākās receptes: ar iebiezinātu pienu vai apelsīnu

 

Olas ar cukuru samaisa kopā ar taukvielām, pieliek sodu, sāli, vaniļas cukuru. Visu samaisa. Tad pievieno taukvielas, visu kārtīgi samaisa, pievieno miltus un atkal kārtīgi samaisa, līdz veidojas pabieza masa.

Personīgi, es visu sametu bļodā un tad samaisu, tādā veidā viss process norit daudz ātrāk.

Masu ievieto veidnē. Uzliek pa virsu sarīvētus ābolus.

Drumstalas: taukvielas samaisa kopā ar cukuru, tad pievieno miltus un samaisa. Miltus var nākties pievienot vairāk, lai veidotos sausa drupena masa, ko pārkaisa pāri.

Uzsilda cepeškrāsni un liek cepties uz 180o, pēc laika apmēram 30- 40 min, atkarīgs no veidnes izmēriem un mīklas biezuma.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējās 2 receptes

Leave a Comment