Ēdienkarte tavai horoskopa zīmei. Ko ēst, no kā atteikties?

1. AUNS (21.03. – 20.04.)

Lai stiprinātu organisma vājos punktus – galvas As**s apgādi, centrālo nervu sistēmu un nieres, enerģiskajam Aunam nepieciešama kalorijām bagātīga, pietiekama fosfora daudzuma saturoša, bet ne trekna barība. Jāuzmanās ar sāli un asām garšvielām, stipru tēju un kafiju, alkoholu, konserviem. Tumšās gaļas vietā – zivis, vista. Putras, siers, biezpiens. Daudz dārzeņu: kartupeļi, burkāni, kāposti, bietes, rutki, redīsi, pākšaugi, zaļumi, sevišķi pētersīļi.

2. VĒRSIS (21.04. – 21.05.)

Vērsim jāpiebremzē kāre pēc miltu ēdieniem un saldumiem. Ja barību pietiekami nesakošļā vai ēd dusmās, tas var novest ne tikai pie liekā svara, bet arī veicināt Vese***as izklupienus saistībā ar problēmu zonām – kaklu, izvadorgāniem, vairogdziedzeri. Vairogdziedzera darbībai nepieciešams jods – to bagātīgi satur jūras kāposti un zivis. Jāēd daudz dārzeņu. No augļiem sevišķi ieteicami apelsīni, persiki, plūmes, cidonijas. Kafijas vietā labāk lietot melno tēju pārmaiņus ar kumelīšu tēju un brūkleņu mētru novārījumu.

3. DVĪŅI (22.05. – 21.06.)

Dvīņiem ēšanā vērts paļauties uz intuīciju – viņi paši vislabāk zina, kas vajadzīgs. Atturēšanās no kūkām un alkohola parasti grūtības nesagādā. Nerviem, visvārīgākajai sistēmai organismā, šai zīmei vajadzīgs liels kālija un B grupas vitamīnu patēriņš; tos satur liesa gaļa, zivis, olas, siers, rieksti, soja, kāposti, kartupeļi, kabači, baklažāni, rozīnes, vīģes, žāvēti augļi un zaļumi. Labākais enerģijas avots smadzeņu darbības uzlabošanai – putras un pākšaugu ēdieni. Lai labāk uzņemtu kalciju, papildus jālieto D vitamīns.

4. VĒZIS (22.06. – 22.07.)

Tā kā Vēzim vājā zona ir gremošanas orgānu sistēma un limfrite, viņam sevi jādisciplinē, jāizvairās no produktiem, kas veicina rūgšanu kuņģī. Uzturā vairāk zivju, graudaugu, skābpiena produktu, biezpiena. Ieteicamas sakņu zupas, sautēti dārzeņi, ķirbju biezenis, bet no visa, kas cepts, jācenšas atturēties. Jāierobežo svaigu dārzeņu, kā arī skābu augļu patēriņš. Gaļa – tikai baltā, labāk vārīta, zivis – vārītas. Ēst biežāk, bet mazākām porcijām. Neder stipri atvēsināti dzērieni vai salda tēja tūlīt pēc maltītes.

5. LAUVA (23.07. – 23.08.)

Lauvām ēšanā grūti sajust mēru, tāpēc jāseko svaram. Vajadzīgs daudz olbaltumvielu, maz ogļhidrātu un cietes. Jāvairās no treknas barības, tumšās gaļas, alkohola un konditorejas izstrādājumiem, vietā liekot balto gaļu, piena produktus, olas, pākšaugus, sīpolus, ķiplokus, selerijas, pastinakus, olīvas. Sirds muskuļa stiprināšanai der ar kāliju bagātīgi produkti: rozīnes, vīģes, kartupeļi, kabači, baklažāni. Periodiski jādzer vilkābeles ziedu un augļu novārījums. Jāēd plūmes, apelsīni, bet pie pusdienām der nedaudz kvalitatīva sarkanvīna.

6. JAUNAVA (24.08. – 23.09.)

Tā kā Jaunavas zīmē dzimušajiem vājā vieta ir zarnu trakts, ko spēcīgi ietekmē ne vien barības kvalitāte, bet arī psihiskais stāvoklis, viņiem svarīgākais – maltīšu regularitāte un pārdomāta ēdienkarte, vēlams, veģetāra. Tās pamatā – termiski apstrādāti, bet ne pārvārīti dārzeņi, putraimi, makaroni. Ja gaļa, tad ļoti reti, labāk vārīta. Dzīvnieku taukiem, konserviem, žāvējumiem, saldumiem – nē. Ēšanas laikā jābūt labā garastāvoklī.

7. SVARI (24.09. – 23.10.)

Svariem galvenais – nepārslogot organismu ar taukvielām un saldumiem, sāli, žāvējumiem, jo tas var pasliktināt jau tā vājināto nieru darbību un veicināt atkritumvielu izdales traucējumus. Nav vēlams svaigs piens. Neder maltītes, kuru gatavošanā izmantotas eksotiskas garšvielas. Ieteicami ēdieni, kas satur pietiekami daudz A un E vitamīna, jodu un varu. Jods nepieciešams vairogdziedzera darbībai, kura hormoni ietekmē vielmaiņu. Vielmaiņas uzlabošanai labi skābpiena produkti. Varš uztur normā eritrocītu un hemoglobīna līmeni asinīs, labi ietekmē nervu sistēmu. As**s sastāva uzlabošanai – gurķi, mīdijas, redīsi, salāti, bietes, upenes, zemenes, dzērvenes. Ēdienkartē droši iekļaujama arī maize, rīsi, svaigi un vārīti dārzeņi, augļi, īpaši plūmes, persiki un aprikozes.

8. SKORPIONS (24.10. – 22.11.)

Lai mazinātu uzņēmību pret infekcijām, kas visbiežāk skar dzimumorgānus, kaklu un urīnizvades sistēmu, Skorpioniem būtu labi atteikties no spirtotiem dzērieniem un treknām, asām maltītēm. Ieteicami As**sriti veicinoši produkti: graudi, piens, griķi, liellopu aknas, putnu gaļa. As**s attīrīšanai – reizi nedēļā zāļu tēja no maura sūrenes lakstiem un nātres lapām, pavasarī vēlama arī nātru sulas kūre. Labākai vēdera izejai – tase nesaldināta jogurta vai kefīra.

9. STRĒLNIEKS (23.11. – 21.12.)

Lai izvairītos no iespējamiem As**srites traucējumiem kājās un pēdās, Strēlniekam jāierobežo dzīvnieku valsts produktu un tauku uzņemšana, jāatsakās no alkohola, jāierobežo sāls un cukura lietošana. Ēdienkartē – daudz pākšaugu, svaigu augļu un dārzeņu, zaļumu. Vislabāk, ja tie nav termiski apstrādāti. Ieteicams svaigs piens. Organismam nepieciešams silīcijs, un to var nodrošināt ar gurķiem, sparģeļiem, svaigiem kāpostiem, nātrēm, māllēpenēm, maura sūrenēm, kosām, medicīniskajiem māliem. Strēlnieka Vese***ai nepieciešams ar ēdienu uzņemt arī vairāk C un B grupas vitamīnu – der diedzēti kvieši, olu dzeltenums, soja, pupas.

10. MEŽĀZIS (22.12. – 20.01.)

Mežāzim vispiemērotākā ir dalītā uztura uzņemšana – lai kuņģī vienlaikus nav ogļhidrāti, olbaltumvielas un taukvielas. Trekni ēdieni, asas garšvielas un alkohols no ēdienkartes jāizslēdz. Vēlama karsta, vārīta ūdens dzeršana ēdienreižu starplaikā. Liesa gaļa, skābpiena produkti, makaronu izstrādājumi, maize, svaigi un vārīti dārzeņi, jūras veltes. No augļiem – ķirši, zemenes, plūmes. Nav ieteicamas treknas zivis, cepti kartupeļi, konservi, medījumi, cepta gaļa. Sāls nedaudz, toties selerijas un pētersīļi – bagātīgi.

11. ŪDENSVĪRS (21.01. – 19.02.)

 Paaugstināta aktivitāte, ilgstošs saspringums, savu spēku pārvērtēšana un bieža neizgulēšanās var pastiprināt šīs zīmes ļaudīm bieži sastopamos As**scirkulācijas traucējumus, nervozumu, arī pavājinātu hormonālās sistēmas darbību. Tāpēc diēta vairāk virzāma uz As**srites noregulēšanu un nervozuma mazināšanu. Jāatsakās no saldumiem, ceptiem produktiem, alkohola, konserviem. Liesa zivs, cāļa vai teļa mīkstums – ne biežāk kā reizi nedēļā, bet vēl labāk būtu veģetārs uzturs. Ļoti ieteicami granātāboli. Sviesta vietā – augu eļļa, cukuru labāk aizstāt ar medu, sāli – ar aromātiskām garšvielām. Skābpiena produktus – cik sirds kāro, bet maizi, rīsus un makaronus – ar mēru.

12. ZIVIS (20.02. – 20.03.)

Vājā zona – atkritumvielu izvade, tāpēc gaļa – tikai cāļa vai teļa. Jo mazāk, jo labāk. Vēlams atteikties arī no cukura, ceptiem ēdieniem, asām un treknām mērcēm, bet vairāk ēst miltu izstrādājumus, rīsus, pilngraudu putras, sakņaugus. Augļus, kas satur daudz fosfātu un dzelzs – vīnogas, ābolus, granātābolus. Riekstus. Organisma nodrošināšanai ar skābekli nepieciešams dzelzs fosfāts, tāpēc jāēd salātus, meža zemenes, redīsus, gurķus, mandeles, valriekstus, rozīnes.

la.lv

Leave a Comment