Egils Līcītis: Pilsētniekiem atvērušās acis, kā saimnieko pilsētas tēvi

Valsts kontrole. Dievazīmes, ko vilks gaismā kur uzies, kā Ušakova padotie iekārtojuši fiktīvas darba vietas laulenēm. Pa pēdām ošņājas un kas lācītim vēderā izmeklē korupcijas apkarotāji – domes lieliniekiem vairs nav droši pašiem savā ādā. Kur vēl no aizkaitinājuma verdošās, par sirseņiem niknākās opozīcijas kliedzošās izdarības. Pret ko tik reglamenta pārkāpēji, miera traucētāji neprotestē! Ka sastādītais “bjudžets”, kā saka mūsu cittautieši, izšķērdīgs un nesabalansēts. Ka Rīgā tā arī nav uzbūvēts ne sporta stadions, ne mūsdienīga koncertzāle, ne “park&ride” autostāvvietas. Viscaur esot regress un panīkums Nila vadībā. Patiešām, kāpēc sirmajai Rīgai pāri par 800 gadu mūžā uz kamiešiem jānes “Saskaņas” fruktu armija, kura jānodrošina ar barības bāzi, kur katru partijnieku jāiefīrē kapitālsabiedrību valdēs, iestāžu krēslu mīkstumā un struktūrvienībās, kur nopelna lielo rubuli un vēl tīko izgriezt gabalu no filejas vietas?

Lasi arī: Labi, ka paliku dzīvs – riteņbraucējs par idiotisku veloceliņa jaunumu Rīgā (plus video)

Tādas runas rada neticību “Saskaņai” – proletariāta un Purčika elektorāta draugu partijai, kur citai publikai sen skaidrs, ka ar vēsturisko LSDSP saskaņiešus vieno vien fakts, ka abas partijas sākotnēji līdz legalizācijai formētas un dibinātas mežu masīvos un vadās pēc lozunga “mēs esam kreisie – mēs nestrādājam”. Tādas runas ir šķebinošas. Tā ir destrukcija, no kuras pilsētas tēviem uzkrīt zosāda, rodas gremošanas traucējumi un bezmiegs. Viņiem simpatizējošie mierina un pūlas pārliecināt rīdziniekus, ka Pūces, Bordāna, Bondara kompānija ārdās tukšu un – jolki, palki! – ar trokšņošanu traucē Nilam Valerjevičam ražīga darba dunā.

Kaut prāta spējās ievērojami pārākai skaļajai opozīcijai nudien netrūkst izklaides un velna dzīšanas elementu, sastrādājoties ar cietpauraino vairākumu, tomēr viņi bremzē saimniekošanu pa pilsētas kabatu kā pa savējo un kliedē saskaņiešu niķi, ka Latvijas galvaspilsētu drīkst ekspluatēt kā vienpartijas privātīpašumu. Jāuzdod nevis trīs, bet simt jautājumi, kāda joda pēc ar rīdzinieku naudu jāsmērē čīkstoši humora komitejas rati, kur jokotāji ir “Saskaņas” biedri? Tad jau van Helsingu arī var vainot par destruktīvām un ultimātu metodēm! Nē, apses koka dūrējs tikai dara savu darbu.

Pilnu rakstu varat izlasīt laikrakstā Latvijas avīze, vai arī portālā la.lv, spiežot ŠEIT

Leave a Comment