Elpošanas vingrinājumi, saudzīga aknas attīrīšana un citas metodes slaidumam un Vese***ai

“Paskatieties spogulī un no sirds, ar smaidu sejā, pasakiet sev: “Jā, šobrīd esmu tāda (tāds), ne pilnīgs. Es pieņemu sevi tādu, kāda (-s) esmu. Un šodien es pievērsīšos savas figūras pilnveidei,” aicina Norbekov.lv pasniedzēja.

Tikai pēc šādas – sevis pieņemošas, cieņpilnas attieksmes, varam pildīt visu, kas palīdz atgūt vai noturēt figūru – elpošanas vingrinājumus, vingrinājumus, piemēram, locītavām, kas palīdz visam ķermenim, aknas un zarnu attīrīšanās vingrinājumus, veselīgi ēst, iet dabā u.t.t.

Pareiza elpošana ir viena no metodēm slaida ķermeņa veidošanai. “Pareizi elpojot, veiksmīgi notiek vielmaiņa. Skābeklis ir galvenais oksidētājs un palīdz tauku šķelšanā. Ja organisms cieš no skābekļa trūkuma, organismā uzkrājas pienskābe, kas veicina celulītu, muskuļu spazmas un mazina darbspējas. Tāpēc, pareizi elpojot, uzlabojas gan fiziskais, gan emocionālais tonuss, rodas vēlme dzīvot aktīvāk,” skaidro Svetlana Sapožņikova.

Elpošanas vingrinājumi slaiduma labā darbojas tādējādi, ka uzlabo As**sapgādi, gāzu apmaiņu, palielinās vēdera muskuļu elastība un mēs veidojam slaidāku vidukli. Viens vienkāršs veids, kā “uzķert” dziļāku elpošanu – pamēģiniet it kā pasnaust uz dīvāna un vērot, kā jūs tad elpojiet. Tas palīdzēs labāk apgādāt organismu ar skābekli.

“Viens no elpošanas vingrinājumiem, ko apgūstam atveseļošanās kursos, ir šāds. Apsēdieties taisni, tomēr atslābināti. Jūtieties mierīgi, uz lūpām viegls smaids. Un sāciet elpot caur degunu. Lēnām – ieelpa, izelpa. Ieelpa, izelpa. Sajūtiet, kā ieelpa ir vēsāka, bet izelpā no jūsu deguna izplūst siltums (variet pielikt plaukstu pie deguna un to sajust). Vairākkārt šādi mierīgi paelpojuši, iedomājieties, it kā jūsu deguns pārceltos uz vairogdziedzeri un domās vizualizējiet, koncentrējieties uz šo vietu un mierīgi elpojiet caur to. Varbūt jūs sajutīsiet siltumu un vēsumu, vai citas sajūtas, bet varbūt tikai domās varēsiet to vizualizēt, arī tas ir labi. Tālāk ar iedomāto degunu pārcelieties uz saules pinumu un atkal – mierīga ieelpa, izelpa, ieelpa, izelpa… Tad pārvietojieties uz plaukstām – tās lai ir uz ceļiem, pavērtas uz augšu. Un it kā elpojiet caur plaukstām… Tad – caur pēdām. Šī elpošana palīdz ne tikai svara normalizēšanai, bet arī dažādu orgānu atveseļošanā. Noslēgumā var elpot caur orgānu (-iem), ar kuru jums ir kādas Vese***as problēmas. Izņemot – neelpo caur sirdi un smadzenēm (drošības tehnika),” skaidro Norbekov.lv pasniedzēja, piebilstot, ka kursos svars krītas (vai ceļas – tiem, kam ir samazināts) tiem, kas pat nākuši ar citu mērķi.

Tāpat Vese***ai kopumā, tostarp slaidumam, noderīga ir periodiska zarnu trakta un aknas attīrīšana. Ir speciāli vingrinājumi darbam ar aknām. Aknas ir Vese***as ķīla. Zarnu trakts un aknas taču ir pirmie orgāni, kur uzkrājas toksīni un šlakvielas.

Zarnu trakta attīrīšanās vingrinājums ir sarežģītāks, tāpēc varam aprakstīt vienkāršotu aknas tīrīšanas variantu. “Reizi nedēļā (biežāk nevajag) maigi sasildām aknas rajonu, piemēram, iedomājoties, ka uz tās uzlikta silta roka (var arī fiziski to uzlikt, paturēt) vai iedomāta šalle, vai cits maigs, patīkams siltums (nekādā ziņā ne karstums). Vingrinājumu pilda tikai pāris minūtes, bet tas jau ir vērtīgs darbs organismam,” teic Svetlana Sapožņikova.

Protams, lai mēs būtu slaidi un veselīgi, nozīme ir uzturam, kustībām un iekšējam noskaņojumam.

Ieteicams ikdienas uzturā iekļaut auzu putru, nedaudz riekstu, sēkliņu, svaigi spiestas sulas (arī nepārspīlējot), visdažādākos salātus, zaļumus. Pēc iespējas atteikties no augstākā labuma miltu produktiem un rafinētiem produktiem.

Vēlams vienā ēdienreizē neēst pārāk daudzveidīgu ēdienu. Ēdiet lēnām, nesteidzīgi, rūpīgi košļājot ēdienu. Labāk ēst biežāk, bet mazākām porcijām, nevis reti – jo tad drīzāk pārēdīsieties. Un tas iestieps kuņģi. Aptuveni pēc 20 minūšu ēšanas cilvēkam iestājas sāta sajūta, neatkarīgi no apēstā daudzuma. Tāpēc – brauciet lēnām pār tiltu, draugi. Arī vienu divas reizes mēnesī atslodzes dienas ar ūdens dzeršanu (ja to pieļauj jūsu Vese***as stāvoklis), nāks par labu slaidumam un jauneklīgumam.

Lai par jūsu ieradumu kļūst gaita, kad ir nedaudz ievilkts vēders un sēžamvieta, taisns, bet ne nospriegots mugurkauls – tas arī nostiprina vēdera un muguras muskuļus.

Biežāk ejiet dabā, visu cauru gadu. Atpūta, veselīgs uzturs, meditācijas, atslābinošas masāžas (ļoti labi – pašmasāžas, gan fiziskās, gan bezpieskārienu, ko apgūstam kursos), priecējošas emocijas, mīlestība pret apkārtējiem un, noteikti pret sevi, – pilnīgi noteikti palīdzēs kļūt jums slaidiem, veseliem.

Un, protams, vajadzīgas fiziskās aktivitātes – katram pēc iespējas un piemērotības.

Ļoti svarīgs aspekts, uzlabojot figūru, ir cilvēka iekšējais noskaņojums – lai mēs sevi nedzītu, bet sevi pilnveidotu cieņā un mīlestībā.
Jebkurā no šiem ieteikumiem svarīgs mērs un regularitāte.

“Veselīgs ārējais izskats un iekšējā gaisa rodas no apzināta darba ar savu ķermeni, mīlestības pret sevi, ticības sev un saviem spēkiem, prasmes pieņemt un piedot, cienīt tradīcijas,” pārliecina Norbekov.lv pasniedzēja. “Esiet kā bērni – skatieties uz pasauli plaši atvērtām acīm un tad jūs iemirdzēsieties spilgtāk par zvaigzni naktī. Un tad Vese***a un slaidums būs tikai likumsakarība.”

Avots:

ala11

Leave a Comment