Es biju pārsteigta par to, ka vīramāte sasaldē olas. Tad viņa visu pastāstīja un parādīja.

Ērtības labad uz uzglabāšanas trauka uzlīmējiet uzlīmi ar sasaldēšanas datumu. Gatavs! Šādā veidā olas var uzglabāt 6 mēnešus un pat ilgāk.

Kā sasaldēt baltumus un dzeltenumus atsevišķi?

Šeit viss ir vienkārši, rīkojieties pēc vienota algoritma. Galvenais ir vispirms rūpīgi saputot produktu. No saldētajiem baltumiem var pagatavot bezē, olbaltumu omleti, glazūru vai krēmu, cepumus vai eņģeļu cepumus.

Dzeltenumu sagataves var pievienot nūdeļu mīklai, smalkmaizītes mīklai vai rauga mīklai, kā arī izmantot mājas majonēzes, krēma bulē vai bešameļa mērces pagatavošanai.

Svarīgi: ja pēkšņi konstatējat, ka saldētas olas ir klātas ar ledainu garozu, izmest tās bez nožēlas. Šāds produkts vairs nav ēdams.

Olas saldētavā: kā atkausēt olu izstrādājumus

Vislabākais laiks atkausēšanai ir pa nakti, lai olas iegūtu savu sākotnējo konsistenci. Ielieciet olas ledusskapī un no rīta ķerieties pie darba!

Lasi arī: Zvaigžņu zīmju pārstāvji, kuriem ļoti veiksies 2023. gada septembrī

Lasi arī: Veiksmes formula: kā skaitļi palīdz kļūt bagātākiem

Ja jums pietrūkst laika, izņemiet olu trauku no ledusskapja un ievietojiet to bļodā ar aukstu ūdeni: temperatūras starpība būs mazāk jūtama un produkts saglabās visas savas priekšrocības. Atkausēšana aizņems 20-30 minūtes.

Vai atkausētā produkta garša mainīsies? Neapšaubāmi, zemā temperatūra radīs savas korekcijas, bet ne būtiskas. Šefpavāri norāda, ka olu garša nedaudz pavājināsies, taču tas neizraisīs maizes izstrādājumu bojājumus, jo ola ir nepieciešama, lai savienotu citas sastāvdaļas. Ja tomēr vēlaties izmantot pildījumu frittatai vai omletei, pievienojiet vēl šķipsniņu garšvielu, garšvielu, dārzeņu un svaigu garšaugu.

Leave a Comment