Es biju pārsteigta par to, ka vīramāte sasaldē olas. Tad viņa visu pastāstīja un parādīja.

Taupīgai saimniecei nekas nenonāk atkritumos! Pieņemsim, ka esat gatavojis plātsmaizes mīklu vai majonēzi un jums ir palikuši olu baltumi. Vai arī nav kur likt dzeltenumus pēc gaisīgas bezē pagatavošanas. Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim, kā saglabāt olas saldētavā, lai tās varētu izmantot pat pēc sešiem mēnešiem, nezaudējot garšu un derīgumu.

Olas saldētavā

Ir svarīgi atcerēties galveno noteikumu – veselas olas drīkst saldēt tikai bez čaumalas, citādi tās saplaisās un kļūs par barību baktērijām. Saldētavā nedrīkst likt arī cieti vārītas olas un to sastāvdaļas. Pēc atkausēšanas kārums zaudēs savu iepriekšējo struktūru un sadalīsies rokās.

Saldējiet tikai svaigas olas! To svaigumu ir ļoti viegli pārbaudīt: iegremdējiet produktu dziļā traukā ar ūdeni un izņemiet tikai tās, kas ir nogrimušas apakšā. Labāk nelietot peldošus “kuģīšus”.

Kā sasaldēt veselu jēlu olu

Sagatavojiet ledus vai keksiņu formu, putojamo slotiņu, pārtikas plēvi un izpildiet vienkāršus norādījumus.

Lasi arī: Zvaigžņu zīmju pārstāvji, kuriem ļoti veiksies 2023. gada septembrī

Lasi arī: Veiksmes formula: kā skaitļi palīdz kļūt bagātākiem

Ievietojiet olu atsevišķā bļodā un saputojiet, līdz ola iegūst vienmērīgu krāsu un konsistenci.

Ja vēlaties pagatavot sagatavi konkrētiem ēdieniem – saldiem vai sāļiem -, pievienojiet sāli vai cukuru un vēlreiz labi samaisiet.

Ielej maisījumu veidnēs un liec tās saldētavā uz 4-5 stundām. Formiņas var papildus ietīt vienā pārtikas plēves vai folijas slānī.

Ja saldētavā nav daudz vietas, izņemiet saldētās olas no traukiem un pārberiet tās pārtikas traukā vai rāvējslēdzēja maisiņā. Izmantojiet nazi, ja produkts ir cieši iesaldēts veidnē.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment