ES izlēmuši par cenu griestiem Krievijas naftai

ES pievienosies G7, nosakot sešdesmit ASV dolāru griestus Krievijas naftas izmaksām, kā piektdien paziņoja Polijas emisārs ES.

Polijas iebildumi tika atsaukti, beidzot piekrītot ES plānam, vēloties samazināt likmi. Polijas vēstnieks Eiropas Savienībā Andžejs Sadoss atklāja, ka rezolūcija tiks pasludināta nākamnedēļ.

Sadoss, visām ES valstīm piekrītot, paziņoja, ka pret Krieviju vērsto sankciju devītā daļa turpināsies. ES prezidējošās valsts Čehija un citu valstu diplomāti apstiprināja, ka vienošanās ir akceptēta un ir uzsākta administratīvā procedūra tās pieņemšanai.

Pirmdien tiks izsludināts grandiozs Krievijas jēlnaftas embargo, kura cenu griestus nosaka ES, Vašingtonas un G7 politiskā vienošanās. Sadoss naftas embargo pasludināja par visspēcīgākajām sankcijām, kas jebkad noteiktas Krievijai, jo tika atjaunots iebrukums Ukrainā, kas sākās divdesmit ceturtajā februārī.

Viņš apliecināja Polijas stingro ticību, ka Brisele ņems vērā Varšavas un Baltijas valstu padomu. Par stingrākiem noteikumiem gaidāmajā sankciju ciklā. Sadoss paziņoja, ka Krievijai tiek formulēta jauna, sodoša un dārga sankciju pakete.

Leave a Comment