Es tikai uz nakti ieleju izlietnē saulespuķu eļļu: rezultāts neliks jums gaidīt un jūs ļoti pārsteigs

Mūsdienu mājsaimnieces ir izdomājušas daudz veidu, kā uzlabot vai atvieglot savu dzīvi.

Bieži vien padomi tika izgudroti tajos laikos, kad veikalos nebija tik daudzveidīgas sadzīves ķīmijas un citas “modernas lietas”.

Daudzi vairs nevar atcerēties, kurš un kad nāca klajā ar ideju pirms griešanas sīpolus noskalot aukstā ūdenī, lai “neraudātu” vai ar alumīnija karoti berzētu jaunu apavu papēžus.

Bet cilvēki gandrīz automātiski atkārto šīs darbības, pat ja no tā nav nekāda labuma (man personīgi ar loku tas neder).

Šīs metodes ir lētas, viegli īstenojamas un pieejamas ikvienam. Tāpēc viņu piekritēju skaits nekad nesamazināsies.

Protams, lietderības līmenis bieži vien ir apšaubāms, taču mūsu sabiedrībā nepārprotami ir vairāk apmierinātu optimistu nekā pesimistu.

Lasi vēl: Skudras vairs nenāks: iemesls ir divas sērkociņu kastītes ar neticamu līdzekli tikai par pāris centiem

Viens no tiem, mūsdienu izpratnē, dzīvības hacks ir saulespuķu eļļas ieliešana izlietnē. Principā ir piemērots jebkurš dārzenis, bet tas ir lētākais.

Kāpēc tas tiek darīts?

Ukraiņi, kuri bieži pamet savas mājas uz ilgu laiku, zina, ka, atgriežoties mājās, jūtama nepatīkama smaka no izlietnēm un vannas notekas.

Tas notiek tāpēc, ka ūdens, kas pastāvīgi atrodas sistēmā, izžūst. Tas nozīmē, ka ūdens blīvējums, kas neļauj smirdēt dzīvoklī, pārstāj darboties.

Kā stāsta tie, kam patīk liet eļļu caurulēs, izlietnēs un tualetēs, taukainā viela neļauj sistēmai izžūt. Bet tas ir tikai produkta sākotnējais pielietojums.

Populāras baumas nestāv uz vietas! Dzīves triki sāka nepareizi interpretēt, brīnumainie līdzekļi ar eļļu mājsaimnieču  stāstos sasniedza neticamus apmērus.

Īpaši aktīvi tradicionālo metožu piekritēji uzskata, ka lēts pārtikas produkts ne tikai novērš smaku, bet arī palīdz novērst aizsprostojumus. Tie labi noder arī virsmu tīrīšanai!

Šis ir dīvainākais no visiem iespējamajiem pieņēmumiem – ar eļļu var berzēt tikai līdz spīdumam, bet tad putekļi pielips. Pēc šādas tīrīšanas izlietne un tualete būs jāmazgā vēlreiz.

Šoreiz ar tīrīšanas pulveri, sodu (arī tautas līdzeklis tiem, kas ir pret ķīmiju) vai taukus šķeļošiem šķidrumiem.


Ko saka profesionāļi?

Santehniķi, kuri ierodas novērst aizsprostojumus “eļļotajās” caurulēs, nepiekrīt. Tie, kas saņem samaksu par katru zvanu, ar mazliet ļaunu humoru saka, ka kamēr būs tik stulbi pilsoņi, mehāniķis bez maizes gabala nepaliks.

Lasi vēl: Kā Hruščova ēkā atbrīvoties no vecuma un pelējuma smakas – palīdzēja padomju vecmāmiņas “noslēpums”

Bet “algotie” santehniķi no mājokļu biroja skaļi un ne vienmēr cenzūrā zvēr. Eļļa īsti neiztvaiko un neplūst uz leju. Tas rada blīvu, biezu un grūti tīrāmu pārklājumu uz cauruļu sienām.

Sākumā ūdens pasliktinās, un pēc tam pilnībā pārstāj iekļūt kanalizācijā.

Un, ja māja ir veca, caurules ir sarūsējušas rūsas un jau ir pārklātas ar aplikumu, ļoti ātri parādīsies aizsprostojums. Protams, mēs nerunājam par smakas novēršanu.

Gluži pretēji, caurulē uzkrātās pārtikas atliekas un sasmakusi eļļa sāks izdalīt smaku.

Vienā vai otrā pakāpē smaka no caurulēm joprojām parādās, kad mājas īpašnieki ilgstoši nav klāt. To veicina arī spiediens stāvvadā – tas nospiež ūdens blīvējumu pat pirms tā pilnīgas izžūšanas.

Ja ļoti vēlaties novērst “aromātu” izplatīšanos pa visu dzīvokli, aizbāžojiet notekas ar aizbāzni vai vismaz saburzītu drānu, bet tualeti aizveriet ar vāku.

Atgriežoties no ceļojuma, nekavējoties noskalojiet ūdeni, lai noskalotu visu, kas sakrājies jūsu prombūtnes laikā.

Leave a Comment