Kā Hruščova ēkā atbrīvoties no vecuma un pelējuma smakas – palīdzēja padomju vecmāmiņas “noslēpums”

Nav prieka, kad viens mirklis ir aptumšots: Hruščova laika dzīvokļi otrreizējā tirgū bieži tiek atstāti novārtā un tajos ir veciem mājokļiem raksturīgā smirdošā smaka.

Var izmēģināt simtiem veidu: mazgāt grīdas ar ķimikālijām, tīrīt santehniku ​​ar balinātāju, vēdināt, bet nekas bieži nepalīdz. Smaka atkal ir atgriezusies.

Remontdarbu veikšana nav lēts prieks. Jums ir jāsamierinās ar smaku. Un šeit palīdz vecmāmiņas padoms. Viņš tev palīdzēs vienas dienas laikā!

No kurienes Hruščova ēkās rodas nepatīkamā smaka?

Tam ir vairāki iemesli, un daudzi no tiem ir saistīti ar pašu māju. Hruščovkas ir paneļu mājas, kas tika uzceltas ātri, bet ne tā, lai tās būtu ilgstošas.

Tika pieņemts, ka paneļu mājokļi atrisinās jauno ģimeņu problēmu, kuras galu galā varēs atļauties māju ārpus pilsētas, vasarnīcu vai labāku dzīvokli. Tāpēc visas komunikācijas bija paredzētas tikai 30-40 gadiem , ne vairāk.

Lasi vēl: Triks, par kuru zina tikai daži cilvēki, atliek tikai uzvārīt tēju – tualetes pods spīdēs balts

Mūsdienās daudzām hruščovkām ir pāri 60, un ir skaidrs, ka viņi pamazām brūk no vecuma. Kanalizācijas sistēma sūcas, pagrabā ir gruntsūdeņi, tas viss sakrājas un izdala to pašu mitruma, pelējuma, puves smaku. Un caur ventilāciju šī smarža skaisti paceļas dzīvoklī.

Tāpēc pirmais, kas iedzīvotājiem būtu jādara, ir piespiest mājokļu biroju novērst problēmas pagrabā.

Ar gadiem aizsērē arī ventilācija, bet neviens to netīra vispār. Šajās bedrēs bieži nokļūst mazi putni un grauzēji, kuri pēc tam iet bojā un sapūt – arī smarža liek par sevi manīt.

Un pēdējais iemesls ir pats dzīvoklis. Ja remonts tajā nav veikts ilgu laiku un tīrīšana pastāvīgi tiek atstāta novārtā, tad daudzi materiāli: parkets, tapetes, apmetums laika gaitā uzkrāj virtuves un citas smakas, un to nevar nomazgāt ar neko, vienkārši nomainiet to un dariet – kapitālais remonts.

Kā noņemt smaku no dīvāna

Ikviens, kurš kādreiz ir īrējis dzīvokli, droši vien ir saskāries ar to, ka mīkstās mēbeles, par kurām saimnieki ievācoties slavēja, izrādījās pārsteigums – nepatīkams aromāts, no kura nezināt, no kurienes doties.

Uz šāda dīvāna ir absolūti neiespējami gulēt, un sēdēšana nav īpaši jautra.

Lūk, kā atbrīvoties no nepatīkamās smakas no dīvāna:

Veļas ziepes atbrīvojas no smakas, ja mājdzīvniekiem patīk gulēt uz dīvāna. Ir nepieciešams sakult ziepju putas, notīrīt polsterējumu ar sūkli un noslaucīt ar vāju etiķa šķīdumu.

Tālāk dīvānu labāk nosusināt ar fēnu vai pārvietot uz radiatoru, lai polsterējums ātrāk izžūtu.

Lasi vēl: Maijā ķiploki kļūst dzelteni – nekādu problēmu. Trīs barošanas reizes un kļūs zaļāks par zaļu

Dīvāna tīrīšana ar etiķa vai amonjaka šķīdumu palīdz noņemt dūmu un tabakas smaku: tējkarote uz 1 litru ūdens. Viegli iemasējiet šķīdumu polsterē ar sūkli un nosusiniet.

Ja dīvānā ir pelējums, tad palīdzēs dubults līdzeklis. Vispirms noslaukiet sapelējušos vietas ar ciedra vai priedes ēteriskās eļļas un ūdens šķīdumu – 3 pilieni uz glāzi ūdens.

Tālāk pēc žāvēšanas mēs pagatavojam vāju kālija permanganāta šķīdumu – gaiši rozā un arī noslaukiet virsmu ar sūkli. Pelējums pazudīs kopā ar nepatīkamo smaku.

“Noslēpums” no vecmāmiņas

Mana vecmāmiņa ieteica vienkāršu padomju līdzekli, kas uzreiz atbrīvojas no nepatīkamām smakām. Jums vienkārši jādara viss stingri saskaņā ar instrukcijām:

Regulāri veiciet dzīvokļa tīrīšanu: notīriet putekļus un netīrumus visur, pat slēptās vietās, izmetiet visus atkritumus, tostarp no tvertnes. Pēc tam nomazgājiet santehniku.

Tālāk jums jāņem parasts 9% galda etiķis un jāielej puse pudeles 8-10 litru spainī.

Pēc tam ir jānomazgā grīda ar etiķi, jānoslauka pilnīgi visas virsmas, durvju rāmji, pašas durvis, mēbeles, grīdlīstes, paklāji, sienas, logi – vārdu sakot, visi priekšmeti dzīvoklī, neaizmirstot arī vannas istabu.

Mazgājiet aizkarus ar etiķi.

Tālāk tieši uz 3 stundām veram vaļā logus un dodamies pastaigā.

Kad dzīvoklis ir izžuvis un izvēdināts, jūs neticēsiet – smarža pilnībā pazudīs!

Kā noņemt smaku no drēbēm

Gadās, ka sen nevalkātas lietas savāc skapī putekļus un iegūst nepatīkamu “vecu” aromātu. Lai tiktu galā ar šo smaku, drēbes 30 minūtes iemērc baseinā ar etiķa vai amonjaka šķīdumu.

Uz 10 litriem baseina ņem tējkaroti etiķa vai amonjaka.

Apavus var turēt sodas šķīdumā: 1 karote sodas uz 1 litru ūdens.

Pēc tam, kad drēbes ir izmērcētas, izklājiet tās, izspiediet un mazgājiet kā parasti mašīnā, izmantojot ātro mazgāšanu ar skalošanas līdzekli.

Šī metode ļauj atgriezt lietām patīkamu un mājīgu aromātu.

Ja esat cienītājs pērkot preces lietoto preču veikalos, iespējams, esat saskāries ar nepatīkamu smaku no jūsu apģērba. Tas veidojas pēc lietu apstrādes ar īpašām ķīmiskām vielām, kas dezinficē apģērbu.

Lietu mērcēšana etiķa vai ūdeņraža peroksīda šķīdumā 25 līdz 30 minūtes palīdzēs noņemt šo kaitinošo smaku. Pēc tam izmazgājam drēbes kā parasti un smaka pazūd.

Leave a Comment