Gaļa iznāk maiga, aromātiska un kombinējama ar jebkuru piedevu.
Ēdiens tiek pagatavots pietiekami ātri, jo cūkgaļu pirms gatavošanas nav nepieciešams marinēt. Viss, kas nepieciešams, ir cūkgaļa, garšvielas un panna.
Sastāvdaļas:
Cūkgaļas kakla karbonāde – 400 g
Ķiploki – 5 daiviņas
Augu eļļa – 25 g
Sviests – 25 g
Malti melnie pipari un sāls pēc garšas
Medus – 3 ēdamkarotes
Ābolu sidra etiķis – 1 tējkarote
Čilli piparu šķipsniņa
Kartupeļu ciete – 1 tējkarote
Ūdens – 1 glāze
Pagatavošana:
Ķiploku nomizo un smalki sasmalcina.
Mērcei sajauc medu, cieti, ūdeni, ābolu etiķi un sāli. Izmaisīt.
Nomazgājiet un nosusiniet gaļu. Sagriež vidēji biezās (ne biezās) šķēlēs. Pievieno sāli un piparus.
Uzkarsētā pannā ielej sviestu un augu eļļu. Apcep gaļu uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tā kļūst zeltaina.
Uzliek ķiplokus uz gaļas, apvērš gaļu. Pēc divām minūtēm pārlej ar mērci un pārkaisa ar čilli pipariem. Samaisiet. Desmit minūtes cep uz lēnas uguns, ik pa laikam apgriežot gaļu. Kad mērce nedaudz sabiezē, gaļa ir gatava.