Es zaudēju darbu pateicoties ChatGPT. Es biju bez darba 3 mēnešus, pirms stājos jaunā darbā, izdalot paraugus pārtikas preču veikalos.

Tad es nokļuvu daudzsološā amatā, izmantojot diezgan uzstājīgu vervētāju. Sešu mēnešu līgums bija par labi apmaksātu, kaut arī ārkārtīgi neskaidru lomu globālā konglomerātā, kura nosaukumu es nevaru atklāt komercnoslēpuma dēļ. Es piedalījos intervijā pēc intervijas ar cerību. Vēlējos, kaut būtu sekojusi tēva padomam un kļuvusi par elektriķi.

Lasi arī: Grāmatas “Mums visiem vajadzētu būt miljonāriem” autore dalās 5 soļos, kā izveidot savu miljons eiro sistēmu

Lasi arī: Svarīgs paziņojums Gmail lietotājiem sakarā ar Google atjauninājumiem kontu politikā

Uzņēmums vēlējās nolīgt tekstu autoru, lai apmācītu savu mākslīgā intelekta avotu, uzlabojot cilvēciskās komunikācijas spējas. Līgums bija seši mēneši, jo tik ilgs laiks bija vajadzīgs AI, lai iemācītos rakstīt tāpat kā es, bet labāk, ātrāk un lētāk.

Ja jūs pieņemat, ka es atteicos no turpmākās intervijas, jo darbs atņemtu man turpmākās iespējas atrast darbu, jūs kļūdāties. Uz finanšu sabrukuma sliekšņa “pareizās izvēles” izdarīšana nākotnes ilgtspējībai kļūst par attālu jēdzienu, ko aizstāj vieglprātīgas tagadnes vajadzības, piemēram, pārtika un pajumte.

Jautrā notikumu pavērsienā, lai gan es būtu uzņēmies šo darbu, es to nesaņēmu

Tā vietā es tiku pieņemta darbā par zīmola vēstnieku, kas ir izdomāts veids, kā teikt, ka es piedāvāju dzirkstošā ūdens paraugus pārtikas preču veikalos. Es joprojām pieteicos darbam, jo tas man ļauj ieslēgt apgaismojumu.

Janvārī, divus mēnešus pēc tā palaišanas, ChatGPT pārsniedza 100 miljonus lietotāju, nostiprinot savu visstraujāk augošās patērētāju lietojumprogrammas statusu. Jo vairāk lietotāju ievadīs instrukcijas, jo gudrāks ir ChatGPT, jo vairāk rakstītāju pievienosies man un lifta operatoram.

Lai gan es un neskaitāmi citi bezdarba tekstu autori esam pirmais mākslīgā intelekta nodrošinājuma vilnis, manas profesijas sabrukums, iespējams, ir tikai AI aisberga redzamā daļa. Challenger, Grey & Christmas atklāja, ka mākslīgā intelekta dēļ maijā tika zaudēti gandrīz 4000 darba vietu.

Es naivi pieņēmu, ka mākslinieki un radošie darbinieki būs pasargāti no automatizācijas tehnoloģijām, jo ​​kā gan kaut kas varētu aizstāt cilvēka prāta brīnumu — un pat ja varētu, kāpēc mēs to vēlamies? Tagad es saprotu, ka pat visradošākajās nozarēs radošums nekad nav svarīgāks par būtību. Ja robots var paveikt jūsu darbu par mazāku cenu, labāk ticiet, ka tieši tā arī notiks.

Leave a Comment