Svarīgs paziņojums Gmail lietotājiem sakarā ar Google atjauninājumiem kontu politikā

Google jaunie pasākumi, kuru mērķis ir uzlabot tiešsaistes datu drošību, līdz 2023. gada decembrim miljoniem Gmail kontu varētu kļūt “derīgi dzēšanai”. 

Uzņēmums Google ir paziņojis par milzīgu neaktivitātes politikas atjauninājumu, kas līdz šī gada beigām varētu izraisīt miljoniem Gmail kontu dzēšanu.

Tehnoloģiju gigants ieviesa izmaiņas attiecībā uz to, cik ilgi konti var palikt atvērti, neizmantojot tos, un jaunais ilgums tika noteikts līdz diviem gadiem.

Tas nozīmētu, ka tiks dzēsti visi personiskie Gmail konti, kas ir bijuši neaktīvi 24 mēnešus, tostarp visas lietojumprogrammas vai saturs, kas ir saistīts ar šo e-pasta adresi, lai gan netiks ietekmēti uzņēmumu un organizāciju konti.

Tas tiek darīts, lai cīnītos pret kiberdrošības apdraudējumiem un aizsargātu personisko informāciju no nopludināšanas tiešsaistē, jo konti, kas ilgu laiku ir bijuši neizmantoti, ir daudz neaizsargātāki pret atklāšanu, pikšķerēšanas krāpniecību un nolaupīšanu.

“Mēs atjauninām Google konta neaktivitātes periodu uz diviem gadiem visos mūsu produktos un pakalpojumos,” piektdien paziņoja Google.

“Šīs izmaiņas tiek ieviestas šodien un attieksies uz jebkuru Google kontu, kas ir bijis neaktīvs, tas nozīmē, ka tas nav pierakstījies vai izmantots divu gadu laikā.”

“Neaktīvs konts un viss tajā esošais saturs būs piemērots dzēšanai no 2023. gada 1. decembra.”

Lasi arī: Kā pašam izveidot bagātības un labklājības mandalu: vienkārša instrukcija

Lasi arī: Grāmatas “Mums visiem vajadzētu būt miljonāriem” autore dalās 5 soļos, kā izveidot savu miljons eiro sistēmu

Citi ar Gmail kontu sinhronizētie Google pakalpojumi, kurus var dzēst ar atjaunināto politiku, ir Dokumenti, Dive, Meet, Kalendārs, YouTube un fotoattēli.

Tomēr, ja šajā laika periodā tiek konstatēts kāds darbības līmenis, konti ir droši pret dzēšanu.

“Ja nesen esat pierakstījies savā Google kontā vai kādā no mūsu pakalpojumiem, jūsu konts tiek uzskatīts par aktīvu un netiks dzēsts,” paziņoja uzņēmums.

Lai kontu varētu uzskatīt par funkcionējošu, lietotājiem ir jāizlasa vai jānosūta e-pasta ziņojums, jāizmanto Disks, jāskatās YouTube videoklipi, jālejupielādē lietotnes no Play veikala vai jāizmanto Google meklēšanas funkcionalitāte (pierakstoties šajā Gmail adresē).

Ja, izmantojot trešo pušu lietotnes, ir atlasīta opcija “Pierakstīties ar Google”, prasība tiks izpildīta.

Lai gan jaunā neaktīvo kontu politika uzņēmumus neskars, jāņem vērā, ka gadījumā, ja viņu uzņēmums izmantos personīgās Google adreses, lai integrētos ar trešo pušu rīkiem, izmaiņas tiks piemērotas.

Lai izvairītos no svarīgu uzņēmuma datu zaudēšanas, var veikt šādus pasākumus: nodrošināt, lai visi iestatījumi ir atjaunināti, droši dokumentēt katram kontam iestatīto atkopšanas e-pasta informāciju, izveidot divu faktoru autentifikāciju un veikt visu izmantoto koplietoto kontu uzskaiti un tos dokumentēt.

Pirms izmaiņām, kas stāsies spēkā decembrī, Google nosūtīs daudz atgādinājumu gan uz primāro, gan atkopšanas Gmail adresi.

Leave a Comment