Es zaudēju darbu pateicoties ChatGPT. Es biju bez darba 3 mēnešus, pirms stājos jaunā darbā, izdalot paraugus pārtikas preču veikalos.

 

Es vienmēr sapņoju kļūt populāra savu smadzeņu vai nenoliedzamā skaistuma dēļ. Es nekad nedomāju, ka tas notiks tāpēc, ka izveidoju TikTok par darba zaudēšanu mākslīgā intelekta dēļ.

Esmu rakstniece un stand-up komiķe. Tāpat kā lielākā daļa radošo darbinieku, es vienmēr esmu strādājusi dienas darbu. Pēdējos vairākus gadus es strādāju kā pilna laika ārštata tekstu autore; Es strādāju pie tīmekļa lapām, zīmolu emuāriem, tiešsaistes rakstiem, sociālo mediju parakstiem un e-pasta mārketinga kampaņām. Es nesagrāu lielos dolārus vai nedzīvoju bezrūpīgi uz jahtas Kapri, taču man bija ērti. Pirmo reizi es jutu, ka man ir ilgtspējīga karjera.

Strādājot pēc inovācijām, mēs vienmēr esam atzīmējuši sasniegumus, kas padarīja darbiniekus nederīgus; mēs brīnījāmies par iespiedmašīnu, nedomājot par rakstvedi, un priecājāmies par lifta pogas vieglumu, lai gan tā ātri nomainīja lifta operatoru.

Tomēr tas ir savādāk, kad tas notiek ar jums

Pirmkārt, darbs palēninājās. 10 uzdevumu vietā nedēļā man bija pieci. Tad trīs. Tad viens.

Kā jebkurš labs par sevi šaubīgs tūkstošgadnieks, es vispirms domāju, ka problēma ir manī. Beidzot mani atklāja kā netalantīgu, kurai nav nekāda biznesu būt “profesionālai” rakstniecei.

Lasi arī: Grāmatas “Mums visiem vajadzētu būt miljonāriem” autore dalās 5 soļos, kā izveidot savu miljons eiro sistēmu

Lasi arī: Svarīgs paziņojums Gmail lietotājiem sakarā ar Google atjauninājumiem kontu politikā

Lielāko daļu manu ārštata uzdevumu veica viena aģentūra, kas strādāja ar vairākiem zīmoliem. Kad uzdevumi vairs nenāca, es nosūtīju e-pastu savam redaktoram/priekšniekam, lai pajautātu, vai esmu atlaista, vai visi zīmoli mani tikko ir atteikuši no salas “Survivor” stilā.

Labā ziņa bija tā, ka tā nebiju es, bet patiesais iemesls lika man vēlēties, lai tā būtu bijis.

Klienti vienkārši vairs nevēlējās maksāt par tekstu rakstīšanu, ja vien šis autors nevarēja nodrošināt arī e-pasta pārvaldību un piltuvju veidošanas sistēmu, visticamāk, ChatGPT jaunās popularitātes dēļ  Lielākā daļa manu klientu bija mazie uzņēmumi, jaunuzņēmumi un jauni zīmoli, kas parasti ir pirmie, kas pielāgojas jaunajām tehnoloģijām, lai samazinātu izmaksas.

Mēģinājums atrast darbu pārsātinātā tirgū ir tas pats, kas mēģināt runāt ar kādu bezdarba stāvoklī.

Nākamos trīs mēnešus es pastāvīgi pieteicos satura un tekstu rakstīšanas amatiem. Ar katru nedēļu es paplašināju savu meklējumu loku, izmisumam virzoties uz priekšu kā skatuves mammu kautrīgam bērnam.

Pēc vairākām veiksmīgām, bet neauglīgām intervijām vēlāk (vienu no kurām es veicu Havaju salās mana labākā drauga kāzu dienā), es paliku bez darba. (Piezīme: šis skaistais ceļojums uz Havaju salām mani iedzina parādu stresa spirālē, kas nelīdzinās nekam, ko es jebkad esmu pieredzējusi. Tagad es saprotu “Pārdevēja nāvi” daudz dziļākā līmenī.)

Turpinājums naķošajā lapā…

Leave a Comment