1. Centies ēst tikai tad, kad esi atslābinājusies
Ja skrien ēst, kad tev šķietami nav laika, tavs ķermenis izjūt stresu – tas nemaz nav labi, jo stress aptur sagremošanu. Tā vietā tev jāsastāda uzkodu grafiks, šādas maltītes daudz efektīvāk tiks sašķeltas uzturvielās.
2. Padari savu zobārstu lepnu
Kurš gan tīra zobus pēc katras ēdienreizes? Svaiga elpa padarīs vienkāršāku atturēšanos no uzkodām starp ēdienreizēm, turklāt piparmētras ir dabisks apetītes apspiedējs.
3. Ja to ir grūti uzsmērēt, iztiec bez tā
Ja nespēj notiesāt sviestmaizi, uz kuras nav sviesta, tad turi sviestu istabas temperatūrā, tādējādi tu uz maizes uzklāsi mazāku tā daudzumu.
4. Atdzesē, noņem tauku kārtiņu, uzkarsē un tad apēd
Tu vari samazināt kaloriju daudzumu daudzos ēdienos (sākot no eļļā ceptiem ēdieniem un beidzot ar zupām un sautējumiem), neēdot tos pirmajā pagatavošanas dienā. Tā vietā ļauj ēdienam atdzist ledusskapī. Nākamajā dienā noņem liekos taukus, uzsildi ēdienu un tagad tas pats ēdiens satur mazāku kaloriju daudzumu.
5. Izvēlies veselīgāko griešanas veidu
Griežot liellopa gaļu un cūkgaļu, izvēlies gabalus, kas satur mazāk tauku. Vislabāk būtu izvēlēties fileju vai steiku, jo tie ir liesāki.
Avots: womansday.com