Esi moža – 8 iemesli hroniskam nogurumam

1. Pie mazākās izdevības, tu izlaid nodarbību, lai nodarbotos ar sportu

Šodien, kaut kā jūties nogurusi, tāpēc izlaidīsi treniņu, vai neskriesi. Nodarbošanās ar sportu, uzlādē tavu organismu pilnu ar enerģiju, nostiprina sirds As**svadus, smadzenēm pievada skābekli.

2. Tu dzer pārāk maz šķidruma

Ūdens trūkums organismā arī var veicināt nogurumu. Tiek uzskatīts, ka katram cilvēkam dienā ir jāizdzer dažāds ūdens daudzums, atkarīgs no katra cilvēka, Izdali savu svaru uz 40, un tad redzēsi cik daudz dienā tev jāidzer ūdens.

3. Tu ciet no perfekcionisma

Parasti šādi cilvēki uzstāda sev tādu mērķus, kuru pat nevar paši sasniegt līdz ar to sevi pārpūlot un pārstrādajoties. Un nesasniedzot mēŗki rodas depresija, tāpēc nospraud sev mērķi, ka tu strādāsi tikai līdz 18:00 vakarā.

4. Atsakies no brokastīm

Izlaižot brokastis, tādā veidā tu savam organismam atņem enerģiju. No rītiem vislabāk apēst auzu pārslu putru, augļu jogurtu, vai glāzi ne pārāk trekna piena vai vārītu olu.

5. Tu lieto (fast – food) ātros ēdienus

Visi šie produkti satur ļoti daudz cukura, un parastos ogļhidrātus, kas paaugstina tavu cukura līmeni asinīs. Lia tavs cukura līmenis būtu normā, lieto novārītu gaļu, zivis, augļus un dārzeņus, kas lieliski aizvietos tavus ātros ēdienus.

6. Uz tava darba galda valda nekārtība

Papīri, zīmuļi, pildspalvas, lapiņas ir izmētātas pa galdu. Un traucē tev pilnvērtīgi strādāt. Tas viss tev izraisa stresu, līdz ar to arī nogurumu. Lai katru rītu aiziejot uz darbu, tu apsēdies pie tīra un sakārota galda, kas uzlādēs tevī enerģiju.

7. Tu izdzer vienu glāzi vīna pirms miega

Daudzi uzskata, ka alkohols ļauj atslābināties pēc smagas darba dienas. Tā pavisam nav. Alkohols tavai nervu sistēmai nodara kaitējumu, traucē adrenalīna padevi tavam organismam. Alkoholiķu miegs ir salds, bet īss. 

8. Vēlu ej gulēt brīvdienās

Ilgi gaidītās sestdienas vakaru mēs pavadām kopā ar draugiem vai arī skatamies mīļākās filmas, esot nomodā ilgi pēc pusnakts. Un svētdien pamostamies tikai pēcpusdienā. Miega grafiku izjaucot, tev var rasties nogurums. Centies pēc iespējas mazāk izjaukt savu miega grafiku. 

Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment