Sastāvdaļas
- Gaļas bumbiņām:
- 700g maltā liellopa gaļa
- 1 mazs sīpols
- 1 tējk. kūpināta paprika
- 1 tējk. kumīns
- eļļa
- sāls, pipari
- Jogurta mērcei:
- 200g turku/grieķu jogurts
- kinza
- 1 ķiploka daiviņa
- Tomātu mērcei:
- 400g sasmalcināti konservēti tomāti
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls
- 125g spināti
- 1 tējk. sumah
Pagatavošana
- Tīrā sausā pannā ielikt spinātus, pievienot nedaudz ūdeni un karsēt līdz spināti kļūst mīksti. Spinātus pārlikt šķīvī un atlikt līdz pasniegšanai.
- Malto gaļu sajaukt ar sasmalcinātu sīpolu, kūpinātu papriku, kumīnu, pievienot sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot valrieksta lielumā gaļas bumbiņas un uzcept uzkarsētā pannā.
- Jogurta mērcei kinzu un ķiploka daiviņas smalki sakapāt, pievienot jogurtu un sāli pēc garšas.
- Tomātu mērcei tomātus sajaukt ar smalki sakapātiem ķiplokiem un pievienot pēc garšas sāli.
- Porcijas šķīvjos kārto spinātus, jogurta mērci, gaļas bumbiņas, pa virsu pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar sumahu.
- Pasniedz ar lavašu, turku maizi vai rīsiem.
Porcijas : 3-4
Avots: