Gandrīz katrā mājā ir šāda karote, taču tikai daži cilvēki zina, kam tā paredzēta.

Vislabāk ir gatavot buljonu no mājputnu vai liellopu gaļas. Dažreiz vecmāmiņa nopirka pīli un vārīja no tās buljonu. Buljons jātur atvērts līdz vārīšanās temperatūrai. Kad tas uzvārās un visas putas ir noņemtas, vislabāk katlu pārklāt ar vāku un samazināt uguni līdz minimumam.

Padomi buljona pagatavošanai

Garšvielas ir jebkura ēdiena galvenā piedeva. Buljons nav izņēmums. Lai buljons būtu garšīgs, tam pievieno ne tikai sāli un piparus. Tur lieliski iederas pētersīļi, lauru lapa, smaržīgie pipari, burkāni un sīpoli.

Tas viss jāpievieno, kad buljons jau uzvārījies un lēnām vārās uz uguns. Tad garšvielas pakāpeniski atbrīvos buljonā savu garšu. Sīpolus un burkānus var mest veselus vai lielos gabalos. Kad buljons ir izvārīts, tos vienkārši izmakšķerē ar karoti ar caurumiem.

Vecmāmiņai bija vēl viena slepena sastāvdaļa. Es nekad nebūtu domājusi par šī produkta pievienošanu buljonam. Bet tieši pēc tā no buljona pazūd specifiskā gaļas smarža un paliek patīkams aromāts. Šī sastāvdaļa ir degcīns. Gatavošanas laikā tikai 1 ēdamkarote. Alkohols augstā temperatūrā iztvaiko, un buljons kļūst caurspīdīgs. Šis buljons ir drošs un ļoti garšīgs. Arī zivju buljonam jāpievieno degvīns. Tad to atstāj dubļu smaka, un zupa kļūst bagāta un piepildīta ar zivi.

Lasi arī: Alla Pugačova sazinājās ar savu seno draugu Artemiju Troicki un atzina, ka ir gatava atgriezties uz skatuves

Lasi arī: Par ko dzied dvēsele: ko jūsu mīļākā mūzika pastāstīs par tavu raksturu

Es mantoju no vecmāmiņas viņas grāmatu ar receptēm un mājas trikiem. Arī karoti ar caurumiem, kuru glabāju kā īstu dārgumu. Turpinu glabāt vecmāmiņas grāmatu un pierakstu tur savas pārbaudītās receptes.

Bet vecmāmiņas ēdieni vienmēr ir vislabākie. Manai ģimenei ļoti patīk, kad es gatavoju vecmāmiņas svētdienas vakariņu receptes. Vai jūs pierakstāt receptes vai arī jums patīk katru reizi eksperimentēt? Komentāros dalieties ar saviem virtuves dzīves ceļiem.

Leave a Comment