Gandrīz katrā mājā ir šāda karote, taču tikai daži cilvēki zina, kam tā paredzēta.

Kopš bērnības atceros vecmāmiņas gardo zupu, kas gatavota no dzidra buljona. Vienmēr bija interesanti, kā viņa panāk tādu buljona caurspīdīgumu. Kad es kļuvu vecāka, vecmāmiņa man atklāja visus savus noslēpumus. Izrādās, ka, lai pagatavotu pareizo buljonu , virtuvē ir jābūt speciālai ierīcei. Iedomājieties manu pārsteigumu, kad sapratu, ka šāds priekšmets ir gandrīz katrā virtuvē. Pēc tam es vienkārši nevaru iztikt bez tik noderīga virtuves piederuma virtuvē.

Kas ir šis aksesuārs? Tā ir parastā putu karote. Īpaša karote ar caurumiem, caur kurām var viegli izkāst jebko. Piemēram, buljonu gatavošanas laikā, kad nepieciešams noņemt putas.

Lai buljons būtu tīrs un caurspīdīgs, mana vecmāmiņa vienmēr noņēma šīs putas, gatavojot gaļu. Arī vecmāmiņa vienmēr izmantoja karoti ar caurumiem, kad viņa gatavoja klimpas, cepa virtuļus vai vistas nagetus. Kopumā sapratu, ka mīlestība uz ēst gatavošanu parādās, kad virtuvē tevi ieskauj ērti aksesuāri.

Lasi arī: Alla Pugačova sazinājās ar savu seno draugu Artemiju Troicki un atzina, ka ir gatava atgriezties uz skatuves

Lasi arī: Par ko dzied dvēsele: ko jūsu mīļākā mūzika pastāstīs par tavu raksturu

Papildus nepieciešamībai no buljona noņemt putas, vecmāmiņa pastāstīja arī savus noslēpumus. Es tajos dalīšos ar jums. Labs buljons ir garšīgas zupas vai boršča pamatā. Lai buljons būtu bagātīgs un sātīgs, gaļa ir jāizvēlas ļoti rūpīgi.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment