Sastāvdaļas:
- 1 glāze bezglutēna auzu miltu;
- ½ glāze kokosriekstu miltu;
- ½ glāze olbaltumvielu jeb proteīna pulvera;
- 1 ēdamkarote kanēļa;
- 1 tējkarote muskatrieksta;
- ¼ glāze mandeļu sviesta;
- ½ glāze kļavu sīrupa;
- ½ glāze nesaldinātas ābolu mērces;
- 1 ēdamkarote mandeļu piena.
Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc olbaltumvielu pulveri, miltus, muskatriekstu un kanēli. Tad ņem bļodu, ko var likt mikroviļņu krāsnī, un tajā ieliek mandeļu sviestu un kļavu sīrupu. Bļodu ievieto mikroviļņu krāsnī un tur tik ilgi, kamēr viss ir izkusis. Abus maisījumus sajauc kopā un labi samaisa. Tad pievieno ābolu mērci un turpina maisīt. Maisījumam jābūt drūpošam. Kad viss ir samaisīts, pa vienai karotei pievieno mandeļu pienu. Maisa līdz iegūst stingru, biezu mīklu.
Mīklu pārliek cepeštraukā uz cepampapīra un piespiež, lai tā būtu blīva. Trauku ievieto ledusskapī un atstāj uz vismaz 30 min, un tad pasniedz.
Izbaudi veselīgo uzkodu!
Avots: www.womendailymagazine.com