Ģimenes diena “Rīdzene, Rīdziņa, Rīgas upe – kad, kāda tā bija un kur tā tecēja” Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Svētdien, 22. aprīlī, uz Ģimenes dienas programmu “Rīdzene, Rīdziņa, Rīgas upe – kad, kāda tā bija un kur tā tecēja” aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Bērniem kopā ar pieaugušajiem tiks piedāvāta aktīva, izzinoša ekskursija (11.00 un 14.00) ar iespēju atklāt vēstures noslēpumus gan muzeja zālēs, gan Vecrīgas ielās. Tas būs ceļojums laikā uz Rīgas tālajiem gadsimtiem, kad pilsētai cauri vijās Rīdzenes upe. Bērni savu fantāziju varēs izpaust Ģimenes dienas radošajā darbnīcā “Rīga, Rīdzene un es – zīmējam, ceļam mājas, iepazīstam kartes”. Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo ieejas maksu.

Pulksten 11:00 un 14:00 uz ekskursiju “Senā Rīdzene – upe zem ielām. Meklējam un atklājam muzejā un Vecrīgā!” tiek aicināti gan bērni, gan pieaugušie. Muzeja vestibilā interesentus sagaidīs ekskursijas vadītāja – muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle. Ekskursija sāksies muzeja ekspozīcijā, bet turpināsies Vecrīgas ielās un laukumos, kur kādreiz līkumojusi Rīdzenes upe. Senākais zināmais vēstures avots, kurā pieminēta Rīgas upe ir 13. gadsimta Livonijas Indriķa hronika. Ekskursijas laikā muzejā būs iespēja iepazīties ar Rīdzenes upes vēsturi, uzzināt kāda izskatījās senā Rīgas osta un kāpēc upe tika aizbērta, varēs apskatīt seno Rīgas kuģi un senlietas, kas atrastas arheoloģiskajos izrakumos aizbērtās Rīdzenes upes gultnē. Ekskursija turpinājumā, dodoties pastaigā pa Vecrīgu, tiks izstaigātas ielas un laukumi, kur kādreiz tecējusi senā Rīdzenes upe. Tā kā ekskursija sāksies muzejā, bet turpināsies Vecrīgā, ērti apavi būs ļoti noderīgi. Interesentiem jāieplāno laiks apmēram divu stundu garumā.

No pulksten 11:00 – 16:30 bērni aicināti darboties Ģimenes dienas radošajā darbnīcā “Rīga, Rīdzene un es – zīmējam, ceļam mājas, iepazīstam kartes”, kurā varēs trenēt roku kartogrāfijā, iezīmējot Rīdzenes upi Vecrīgas plānā, kā arī būvēt, zīmēt un krāsot ēkas, kādas iedzīvotāji cēla pirms daudziem gadsimtiem Rīdzenes upes krastā. Būs arī iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Rīgu un Rīdzeni, mēģinot rast pareizās atbildes uz dažādiem jautājumiem darba lapās.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo ieejas maksu: pieaugušajiem EUR 2,50; pensionāriem un studentiem EUR 1,50, skolēniem EUR 0,50, pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja, programmas piedāvājums – bez atsevišķas maksas.

Informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676. www.rigamuz.lv;

Facebook: Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs/ Museum of Riga History and Navigation;

Draugiem.lv: https://www.draugiem.lv/Rigas-muzejs/;

Twitter: https://twitter.com/riga_muz

Leave a Comment